Men`s Essentials: Cum să porți batista din mătase

academia barbatilor

Batista din mătase este accesoriul perfect dacă vrei să adaugi culoare și personalitate ținutei tale. Vei găsi în magazine nenumărate variante de culori și texturi, flamboaiante sau minimaliste, uni sau imprimate digital. Cum alegi batista de mătase și mai ales cum o porți, ne spune designerul Laura Hîncu.  Noi, bărbații, îi suntem recunoscători Laurei nu doar pentru că ne îmbracă doamnele în țesături prețioase. Până acum câteva zile, fularele sale de cașmir ne-au protejat de frig cu stil și, pare-se, odată cu venirea primăverii, ne mai pregătește ceva.

Cum se împăturește o batistă de buzunar?

Nu există o metodă greșită de a împături batistele masculine din mătase. Pentru că mătasea este o țesătură atât de ofertantă, încât arată bine în orice formă. Există, însă, două reguli importante de urmărit:

  • Culoarea batistei trebuie sa se asorteze cu sacoul sau cravata, dar sa nu fie identice;
  • Ajustarea corectă pe dimensiunea buzunarului.

 

4 metode preferate de a purta batista de mătase care vor complimenta ținuta masculină

Bussines (like) – Batista uni din satin de mătase purtată pe partea lucioasă sau mată, în funcție de momentul zilei. Varianta de pliere este cea mai simplă: împăturește-o în formă de pătrat până se potrivește pe dimensiunea buzunarului. Poate fi așezată cu pliurile sau cu marginea la vedere, ambele variante sunt acceptate dacă nu depașește cu 2,5 cm buzunarul. Textura e cea mai importanta la batistele uni – așa că recomandarea Laurei este un material exclusivist.

batista laura hincu

Sursa foto: shop.laurahincu.ro

Excentric – Scopul principal este să adaugi personalitate ținutei, asa că permite dezlănțuirea spiritului creativ atunci când împăturești batista. Dar nu uita cele două reguli de bază!

batista de matase laura hincu

Sursa foto: shop.laurahincu.ro

Casual – Crepul din mătase este foarte potrivit pentru sacourile de zi, din bumbac sau in, fie că porți sau nu cravată. Varianta clasică de împăturire cea prin care prinzi batista din centru și o așezi în buzunar cu colțurile în jos. Sau o poți întoarce și vei obține un fel de floare stilizată, mereu gata să fie oferită.

batista laura hincu

Sursa foto: shop.laurahincu.ro

Elegant – Smoking-ul adevărat urlă pentru simplitatea unei batiste albe din satin de mătase tip duchess. Varianta clasică de împăturire este cea business cu pliurile la vedere. Pentru a accentua aerul funcțional al batistei, se poate împături și cu marginile la vedere, iar dacă îți dorești cu adevărat să atragi atenția cu minim efort, o poți aranja neglijent, cu volum sau in varianta triunghi, specifica Erei Jazz.

batista smoking laura hincu

Sursa foto: shop.laurahincu.ro

Fiecare ținută e specială dacă respectă dress code-ul, asa că poți începe să construiești variante de a împături batista care să reflecte personalitatea ta, distrează-te și asigură-te că batista va sta pe loc, chiar dacă dansezi vals vienez sau… doar pe bar.

Descoperă batistele din mătase uni, în stilul minimalist și extrem de elegant, în colecția de accesorii MAN Silk Essentials by Laura Hîncu, disponibilă pe shop.laurahincu.ro din 21 iunie.

 

batista matase laura hincu

Accesoriile MAN Silk Essentials by Laura Hîncu sunt împachetate într-o cutie elegantă, ceea ce le face perfecte pentru a fi oferite drept cadou

Set de batiste în 8 culori, MAN Silk Essentials

Vezi AICI ceasul pe care îl poți potrivi la ținuta ta de gală, accesorizată cu batistă de mătase.

Ceasurile Chopard sunt disponibile în magazinele Kultho.