Ghid de grooming: măștile de față

academia barbatilor

Poate vi se va părea ridicol sau un obicei efeminat, însă aplicarea unei măști de față este esențială chiar și pentru un bărbat. Măștile de față nu sunt doar pentru femei! Și pielea noastră, a bărbaților, are nevoie de îngrijire specială, cu ingrediente adaptate tipului de ten, pentru a-i păstra prospețimea, a menține porii curați și pentru a preveni îmbătrânirea. Există mai multe tipuri de măști care acționează pentru a îmbunătăți aspectul pielii și pe care le poți folosi în rutina ta de îngrijire o dată sau de două ori pe săptămână sau măcar atunci când pielea ta îți cere ajutorul – după un week-end de distracție, după prea multe ore de muncă sau prea puține ore de somn, după o situație de boală, etc. Pentru a beneficia de efectele complete pe care le poate oferi o mască de față, tenul ar trebui să fie foarte bine curățat înainte de aplicare și…să nu porți barbă. Dar hai să te familiarizezi cu câteva tipuri de măști și să înțelegi ce pot face acestea pentru tine.

Masca tip foaie

Acest tip de mască este foarte ușor de folosit pentru că vine sub forma unei hârtii mai groase sau material textil, îmbibată în serum și ambalată individual într-un săculeț. Tot ce trebuie să faci este să o scoți de acolo și să pui pe față. Ar fi indicat să combini masca cu un pui de somn revigorant deoarece aceasta stă cel mai bine pe față atunci când stai întins pe spate. Aceste măști acoperă o gamă largă de nevoi ale pielii, de la a oferi luminozitate până la efecte de hidratare sau tratament anti-îmbătrânire.

măștile de față
Sursa foto: daman.co.id

Măștile de argilă sau cărbune

Ambele tipuri de măști au efect detoxifiant, curăță porii în profunzime și reduc sebumul de la suprafață, devenind alegeri ideale de îngrijire pentru bărbații cu probleme precum acnee sau roșeață. Pot fi un real ajutor de îmbunătățire a aspectului tenului după mahmureală sau după expunerea la poluare. Argila are și efect hidratant, astfel că pielea va rămâne proaspătă și fină după îndepărtarea măștii.

Masca peel-off

Măștile clasice peel-off trebuie aplicate pe toată fața, lăsate să se întărească, apoi jupuite de pe față dintr-o singură bucată. Astfel vei extrage toate impuritățile din pori, iar stratul de la suprafață al pielii va fi revitalizat și va arăta mai luminos și mai curat. Noua generație de măști peel-off sunt variante multifazice care folosesc microdermabraziune pentru a reînnoi pielea și a oferi rezultate profesionale chiar la tine acasă. Când le aplici, evită zona sprâncenelor și linia părului pentru a putea să o îndepărtezi cu ușurință.

Măștile de față tip cremă

Aceste tipuri de măști hidratează și hrănesc pielea uscată, îmbătrânită sau sensibilă. Rezultatele sunt vizibile imediat și constau în efecte de fermitate, prospețime și reducere a semnelor de îmbătrânire. Sunt ușor de folosit, se țin doar 15 minute pe piele și se îndepărtează cu apă sau un șervețel umed.

Măștile exfoliante

De obicei, aceste măști sunt folosite pentru a îndepărta celulele moarte în două moduri: fizic cu granule și din interior cu ingrediente active precum acid salicilic, acid lactic, acizi din fructe sau alfa hidroxi acizi. Efectele constau în diminuarea hiper pigmentației, a cicatricilor și a tonurilor de piele neuniforme.

Plasturii pentru față și ochi

Plasturii dedicați unei anumite zone sunt mai mici acționează pe zonele specifice precum pungile de sub ochi, ridurile de expresie, punctele negre de pe nas și bărbie sau alte zone care au nevoie de o atenție specială.