Ghid de stil: costumul din in

academia barbatilor

Lejer, ușor, totuși rafinat, costumul din in și-a câștigat popularitatea din ce în ce mai mult în ultimii ani. Astăzi, acesta reprezintă alegerea ideală a bărbatului modern în zilele călduroase. De ce? E simplu. Îți garantează o imagine impecabilă chiar și la temperaturi foarte ridicate. Totuși, există câteva criterii de luat în calcul atunci când cumperi un costum din in.

Pentru a-i înțelege importanța, trebuie să știi că inul este o fibră naturală care demult era folosit drept căptușeală pentru piesele vestimentare pretențioase și scumpe. De-a lungul timpului, însă, datorită calităților sale incontestabile, a ajuns să fie folosit pentru realizarea costumelor casual, office sau formale.

Dar de ce să alegi un costum din in?

Inul de calitate nu este neapărat subțire, însă felul în care este realizată țesătura îl face să fie mai răcoros decât bumbacul și cu 30% mai rezistent decât acesta. În plus, inul absoarbe transpirația, iar un costum din in de foarte bună calitate va avea o viață mai lungă decât un costum din bumbac sau din lână. Vei spune că un costum de in se șifonează foarte repede. Așa este, însă inul texturat, mai plin face cute mai puține. Ai grijă să ții costumul pe umeraș, bine așezat sau optează pentru un costumul din amestec de in, lână și mătase.

Atunci când alegi un costum din in…

Fii atent la căptușeală. Sacourile din in sunt doar parțial căptușite, de obicei pe zona din spate a umerilor. De asemenea, buzunarele laterale trebuie să fie mai suple decât la costumele tradiționale. Și alege modele nestructurate, care vor sta mai lejere și nu se vor umfla inestetic pe corp. Important este că poți integra costumele din in atât în outfituri casual cât și în ținute formale.

Costumul din in în ținute smart

Deși inul este o țesătură mult mai casual decât cele folosite la costumele tradiționale, totuși un costum de in poate fi alegerea ideală pentru ținuta office atunci când vine vara. Evită să le porți cu cămăși din in. În schimb, pentru a-i potența aspectul, combină-l cu o cămașă din bumbac pentru a obține un contrast elegant de texturi. O cravată cu imprimeu se va integra perfect alături de aspectul casual al inului.

costumul din in

Sursa foto: Suitsupply

Inul, ideal în combinații smart-casual

Poți alege un costum din in atât în combinație cu o cămașă descheiată la primul nasture cât și cu un tricou din bumbac. Potrivit atât pentru un cocktail, o cină, o plimbare pe faleză cât și pentru o nuntă în aer liber, costumul din in poate fi accesorizat în egală măsură cu mocasini din piele, dress shoes sau pantofi sport.

costumul din in

Sursa foto: Pinterest

Casual cu aer rafinat

Costumul din in, datorită aspectului casual al materialului, iese din start din tiparul formal, motiv pentru care este mult mai ușor de integrat în ținute casual decât costumele tradiționale. Mizează pe culori neutre și combină-l cu piese basic – un tricou alb sau gri. Poți alege unul la două rânduri de nasturi dacă vrei să ieși în evidență și forțează stilul cu o pereche de sandale sau trainers. Pentru o seară în oraș, poți opta pentru un costum din in în tonuri de kaki sau coniac alături de un tricou negru și pantofi sport.

costumul din in

Sursa foto: Mango