Ghid practic. Cum să calci o cămașă în mod corect

academia barbatilor

O cămașă spune totul despre cel care o poartă iar pentru a fi apreciat pentru imagine și luat în serios trebuie să știi cum să calci cămașa înainte de a o îmbrăca. Atunci când porți o cămașă bine călcată, te vei bucura de un aspect impecabil care nu va trece neremarcat. Însă dacă porți o cămașă șifonată transmiți că nu îți pasă de felul în care arăți și nici de părerea celor din jurul tău și că, de fapt, habar nu ai cum să mânuiești un fier de călcat. Este adevărat că bărbații nu sunt, în mod normal, responsabili de treburile casnice însă un bărbat adevărat știe cum să-și poarte singur de grijă și să arate impecabil fără nici un ajutor de la mamă, soră, iubită… Iar lucrul acesta implică să ai cămașa bine călcată. Dacă ai mai făcut asta, probabil știi deja despre ce vorbim, dacă nu, e timpul să încerci. S-ar putea chiar să-ți placă! Iată câțiva pași simpli care te vor îndruma cum să-ți calci cămașa în mod corect și ușor.

Pasul 1: Citește eticheta

Pentru a seta temperatura corectă este nevoie să citești eticheta care indică din ce tip de material este făcută cămașa. Diferitele tipuri de țesături au nevoie de cantități de căldură diferite. Nu vrei să îți arzi cămașa din greșeală. Cel mai sigur este să începi cu fierul la temperaturi mai joase și să ridici temperatura pe parcurs. Începe procesul cu mișcări mici circulare astfel încât căldura să fie distribuită constant și să nu rămână pe o zonă prea mult timp.

Pasul 2: Pulverizează apă pe toată suprafața cămășii

Așează cămașa pe planșa pentru călcat și pulverizează apă pentru a ajuta la îndepărtarea mai eficientă a cutelor.

Pasul 3: Începe cu dosul gulerului

Pentru a executa corect călcarea gulerului, începe din exterior către centru.

Pasul 4: Mânecile

După ce ai călcat dosul gulerului, continuă cu mânecile. Întinde-le bine pe planșă, descheie nasturii manșetelor și începe să calci de la manșetă urcând gradual către umeri.

Pasul 5: Spatele cămășii

Practic, abia acum începi să calci suprafețele mari. Așează partea din spate a cămășii cu fața în sus, astfel încât părțile frontale să cadă pe lângă planșa de călcat (ai grijă să deschei nasturii înainte), pentru a te asigura că nu calci decât spatele. Ai grijă ca materialul să fie bine întins pe planșă și începe de jos către umeri.

Pasul 6: Nasturii

Calcă cu grijă, folosind doar vârful fierului de călcat, zonele de lângă nasturi, pentru a nu-i deteriora. Nu călca niciodată direct pe nasturi.

Pasul 7: Părțile din față

Ia fiecare parte separat, așează pe placă astfel încât restul cămășii să caldă liber pe lângă aceasta și calcă de jos în sus. Dacă întâlnești un buzunar, calcă-l dinspre exterior spre centru.

Pasul 8: Fața gulerului

Din nou, calcă dinspre exterior spre centru, cu mișcări circulare și răbdare.

Nu-i așa că nu a fost greu?

Citește și Cum să păstrezi costumul de haine pentru a-i prelungi viața