Ghidul pantalonilor pentru un stil impecabil

academia barbatilor

O pereche de pantaloni are rolul de a completa ţinuta unui bărbat, fără a ieşi prea mult în evidenţă. Dacă acest lucru se întâmplă, probabil este ceva este în neregulă cu modul în care arată pe tine. Probabil nu ai găsit măsura potrivită, ai ales o croială care nu te avantajează sau un imprimeu cam excentric. Citind regulile de mai jos, vei afla cum să porţi corect pantalonii, fie că preferi stilul casual, business sau ești undeva la mijloc.

Cum știi că ai găsit măsura potrivită de pantaloni

Perechea potrivită (de pantaloni vorbim, încă) îţi va cuprinde şoldurile/abdomenul fără a aplica presiune asupra lor şi fără a te face dependent de curea.

Fie că ai picioare mai groase, bine proporţionate sau foarte subţiri, pantalonii ideali nu ar trebui să fie nici largi, nici foarte strânşi. Ambele cazuri vor atrage atenţia asupra picioarelor, însă nu pentru a câştiga admiraţie.

pantaloni barbati

Sursa foto: www.suitsupply.com

Cum ştii dacă pantalonii au lungimea potrivită?

În cazul jeansilor sau a pantalonilor smart-casual (chino, khaki etc.), nu există nişte reguli foarte stricte. Vara poţi lăsa gleznele la vedere, iarna ar fi recomandat să îţi acoperi piciorul în întregime. În general, pantalonii smart-casual ar trebui sa acopere ultimele 2 perechi de găuri ale şireturilor.

Cât despre pantalonii de costum, există o regulă de la care nu se abate niciun gentleman sau fashion adviser: pantalonii trebuie să ajungă, la spate, până la călcâiul pantofului. Dacă în spate trebuie să pice drept, în partea din faţă pantalonii ideali vor face un fald orizontal. Prea mult material adunat în jurul gleznei îţi va scurta optic picioarele şi îţi va oferi un aspect neîngrijit.

pantaloni barbati

Moda croielii italieneşti, a pantalonilor slim-fit purtaţi cu şosete colorate, chiar şi la birou impune o lungime mai redusă a pantalonilor, pentru a lăsa să se intrevadă şoseta.  Purtarea pantalonilor mai scurți iți oferă efectul de lungire a piciorului și un aer cool. Pentru a nu pica în cealaltă extremă, asigură-te că atunci când stai pe scaun nu ţi se vede piciorul deasupra şosetei.

Orice croitor ar trebui să ştie aceste reguli, iar magazinele de haine care se respectă ar trebui să colaboreze cu un croitor pentru ajustarea pantalonilor.

costum pentru birou

Sursa foto: Pinterest

DOs and DONTs în alegerea și purtarea pantalonilor 

Pentru un aspect cât mai masculin, evită pantalonii mulaţi. Cei foarte largi îţi vor scurta picioarele, dându-ţi şi un aspect neîngrijit.

Bărbaţilor cu abdomen proeminent le este recomandat să evite pantaloni cu talie joasă, care se vor prinde undeva sub burtă. Poate te vei simţi mai confortabil, însă nu uita că pantalonii cu talia joasă scot în evidenţă un abdomen proeminent.

De asemenea, la o ţinută formală, pantalonii cu talia joasă îţi vor da bătăi de cap pentru că nu vor oferi susţinere pentru cămasă, iar aceasta va tot ieşi şi se va mototoli inestetic.

Dacă silueta îţi permite, poţi opta pentru talie joasă la jeansi sau pantaloni de bumbac, însă ar trebui să te asiguri că nu există pericolul unor accidente atunci când iei loc pe scaun.

pantaloni fara sosete

Sursa foto: Pinterest

TIP: Cum ştii dacă pantalonii pe care vrei să îi cumperi sunt prea mulaţi?

Caută un scaun în magazin (ar trebui să existe unul în zona cabinelor de probă) şi aşează-te. Priveşte în jos şi încearcă să prinzi o bucată de material din zona unde îi simţi cel mai strâns pe picior. Ar trebui să poţi apuca aproximativ 3 cm de material. Dacă întâmpini greutăţi, roagă personalul magazinului să îţi caute un număr mai mare.