Glass – ultima parte a unei trilogii cu supereroi

academia barbatilor

Cine l-ar putea uita vreodată pe Samuel L. Jackson în rolul lui Elijah Price? Ei bine, teoreticianul desăvârșit al benzilor desenate din Unbreakable (2000) revine după aproape două decenii pe marile ecrane în Glass.

 De această dată, Elijah alege să fie cunoscut drept Mr Glass, un semn că personajul său și-a atins apogeul dramatic, devenind și mai periculos. Iar indestructibilul David Dunn și Kevin Crumb (maniacul cu multiple personalități din Split, 2016) –  sunt alături de el.

Forțe Opuse dar Egale

În spatele scenelor de acțiune și a luptei dintre bine și rău se ascunde un film îndelung așteptat, care reprezintă culminarea universului cu supereroi din Unbreakable și Split. După cum indică și denumirea filmului – o aluzie la boala rară de care suferă Elijah, care îi face oasele extrem de fragile, Glass este un film bazat pe viziunea lui Elijah despre eroi și antieroi.

Citește și: The Upside – un film bazat pe o poveste reală

 Supereroi la Psihiatru

Elijah, David (Bruce Willis) și Kevin (James McAvoy) sunt internați în același spital de psihiatrie. Crezându-se că aceștia suferă de psihoză cu iluzii de grandoare, doctoriței Ellie Staple (Sarah Paulson) îi revine sarcina de a-i vindeca. Cu o abordare terapeutică directă, psihiatra începe să pună la îndoială iluziile lor. Dar Elijah nu reacționează bine. În viziunea lui, supereroii nu sunt doar niște invenții ale benzilor desenate, ci există printre noi. Iar acum a venit momentul ca lumea să afle adevărul.

Mr. Glass trage toate sforile

Datorită intrigilor lui Elijah, ființa feroce numită The Beast își face apariția dintre personalitățile multiple ale lui Kevin. Apoi, provocat de către Elijah să-și urmeze destinul măreț, The Beast se dezlănțuie pe străzile din Philadelphia. Iar David pornește pe urmele bestiei, fără să realizeze că Elijah îl manipulează din umbră și pe el.

Universul cinematografic fascinant, născut în jurul luptei dintre eroul superputernic și antieroul superfragil se încheie în Glass. Având în vedere cât de populare au devenit în ultimii ani filmele cu supereroi, pesemne că planul lui Elijah a funcționat.