Greșeli comune pe care le fac bărbații cu privire la părul lor

Academia Barbatilor

Bărbații simt nevoia să fie eficienți. Dar părul și toate problemele care țin de podoaba capilară necesită mai mult timp și investiții financiare decât și-ar putea imagina.

Calitatea părului poate fi îmbunătățită prin achiziționarea produselor corspunzătoare pentru fiecare tip de pilozitate, și evitarea celor mai noi trenduri doar de dragul de a le urma, atunci când, de fapt, cel care ți se potrivește cel mai bine este stilul clasic.

Indiferent dacă încărunțești sau încă folosești un șampon 2 în 1, cele șase greșeli de mai jos pot fi remediate ușor și rapid, înainte că ele să afecteze aspectul tău general:

1 Nu-ți lăsa părul să crească prea mult

greșeli legate de păr

Foto: Variety / MediaPunch

Chiar dacă pletele sunt, uneori, atrăgătoare, cei mai mulți bărbați nu au răbdare să își lase părul să crească prea mult, mai ales când ajung la maturitate. Întreținerea – aranjatul și spălatul – este mult mai extenuantă, în comparație cu tunsorile mai scurte.

Aici intervine și problema vârstei. Aproximativ 60-70% dintre bărbați vor ajunge să chelească. În acest moment, nu îți aranja părul ca și cum ar fi încă des (pieptănatul „peste”, de tip Băsescu-„începuturile”, nu e deloc atractiv). Îți va subția părul, iar chelia va fi mai evidentă.

În schimb, încearcă să imiți aspectul lui Bruce Willis: adoptă o tunsoare scurtă sau rade-te în cap.

2 Nu folosi prea multe produse

greșeli legate de păr

Foto: Pixabay

Folosirea în exces a produselor – gel, cremă, spumă și ceară – nu numai că este nepotrivită, dar e și inutilă, fiind ca și cum ai purta mai multe articole de îmbrăcăminte de marcă în același timp. În plus, dă impresia că nu știi cum să ai grijă de ține.

Soluția? Mai puțin înseamnă mai mult. Începe cu o cantitate mică de produs, freacă produsul între palme și împarte-l uniform în tot părul, după care treci la aranjarea acestuia. Nu încărca vârfurile firelor cu produse, fiindcă părul va arăta gras și nespălat. Aplică gelul sau crema de la rădăcini în sus. Nu uita că poți oricând să adaugi mai mult produs, așa că începe mereu cu o cantitate mică. Și încearcă să rămâi la ea.

3 Nu încerca să îl imiți pe Beckham

greșeli legate de părDoar pentru că vezi pe diverse site-uri cele mai în trend coafuri pe care le adoptă vedetele sau tendințele de la Săptămâna de modă, asta nu înseamnă că trebuie să adopți un stil nou doar de dragul faptului că o face și David Backham sau fiindcă îți spune cineva că e cool. Părul celor mai mulți bărbați e diferit față de cel al vedetelor sau al modelelor.

Decât să ajungi la frizer cu mintea setată pe un anumit stil, mai bine discută cu omul din spatele scaunului despre grosimea, textura și trăsăturile specifice părului tău. În acest fel, puteți decide împreună ce tunsoare se potrivește mai bine atât părului cât și stilului tău de viață

4 Nu te tunde și nu te vopsi acasă

greșeli legate de păr

Foto: Pinterest

Din cauză că încărunțesc sau pur și simplu fiindcă simt nevoia de schimbare, mulți bărbați aleg să își vopsească părul acasă. Se știe că femeile preferă bărbații care au o nuanță naturală la păr. Încărunțirea sau nevoia de a aborda ceva nou sunt lucruri care determină bărbații să facă lucruri extreme, cum ar fi decolorarea excesivă a părului, care poate duce la un rezultat oribil – o culoare gălbuie, pete de culoare etc și, în general, imaginea unui „tip vopsit”.

Recomandarea este să te consulți cu un profesionist. Acesta te poate sfătui în ceea ce privește vopsitul, colorarea unor șuvițe, abordarea de tonuri mai reci, care te pot face să arăți mai tânăr. În caz contrar, urmează exemplul lui George Clooney – acceptă-ți vârsta cu eleganță și cu zâmbetul pe buze. Până la urmă, aceasta e cea mai bună soluție.

Un alt lucru de evitat este să îți tunzi părul acasă. Rezultatele pot fi devavstatoare, în plus, gândește-te că până și frizerii merg să se tundă la alți frizeri.

5 Nu folosi produse 2 în 1

Folosirea acestor produse reprezintă un adevărat dezastru pentru sănătatea părului tău. Șampoanele și balsamurile 2 în 1 propun, în teorie, lucruri prea frumoase pentru a fi adevărate. Dar acestea se bat cap în cap, fiindcă vorbim despre două lucruri diferite, care nu pot încăpea în aceeași teacă. Șamponarea deschide foliculele, eliberând drumul pentru a scăpa de murdăria acumulată. În schimb, balsamul de păr închide foliculele și oferă părului hidratarea de care are atâta nevoie.

Un produs care pretinde că acoperă ambele nevoi simultan nu poate face ceea ce promite. Aruncă, așadar, șamponul 2 în 1 și nu te zgârci când trebuie să-ți cumperi produse de îngrijire. Te deranjează timpul suplimentar petrecut în duș? Folosește cele 5 minute în plus într-un mod productiv: de pildă, taie-ți unghiile cât încă ai cuticulele moi.

6 Nu te teme de schimbare

greșeli legate de păr

Foto: Pinterest

Moda este ciclică. În ultimul timp, stilul anilor ‘70 a revenit în forță. La fel se întâmplă și cu anii ‘90. Dintr-o dată, suntem din nou adolescenți, purtăm sneakers, blugi decolorați și șepci de baseball. Dar și părul trebuie să țină pasul cu vremurile. Părul dă tonul aspectului tău general, indiferent de hainele pe care le porți.

Porți un costum de lână cu pantofi maro și cravată roșie, împreună cu o tunsoare castron, în scări sau cu creastă? Coafura costisitoare nu te va salva de la imaginea lipsită de rafinament. Chiar dacă acestea sunt exemple extreme, dacă nu ți-ai schimbat coafura din1992, din 2002 sau chiar din 2012, poate că a venit momentul să faci o schimbare

Citește și despre 7 lucruri din rutina de îngrijire masculină pe care femeile le detestă