Cele mai întâlnite greșeli de stil în ținutele office

Academia Barbatilor

Ținutele corporatiste reprezintă, pentru unii bărbați care preferă să se îmbrace mai casual, o adevărată provocare. De aceea există de multe ori tendința de „eliberare” din chingile protocolare, moment în care intervin greșeli de stil ce pot da o imagine urâtă sau nepotrivită. Atât pentru tine cât și pentru compania în care lucrezi. Îmbracă-te impecabil la birou și vei stârni invidia colegilor și admirația partenerilor și clienților. Nu te gândi însă că un simplu costum și o cravată rezolvă problema. Fiindcă un look ok depinde de felul în care acestea sunt purtate. Hai să vedem care sunt 7 dintre cele mai comune greșeli de stil pe care le fac bărbații când merg la birou:

Pantaloni prea lungi

Pantalonii trebuie să cadă perfect pe gleznă, manșeta să fie la nivelul acesteia fix deasupra pantofilor. Dacă sunt mai lungi, vei avea imaginea unui școlar șleampăt, complet nepotrivită cu cea a unui profesionist. Du-ți pantalonii la scurtat – găsești o mulțime de croitorii, inclusiv în mall-uri și nu apela la metode „originale” pentru stabilirea lungimii acestora.

Cămăși necălcate

O cămașă necălcată creează o imagine urâtă. În caz că nu există o minunată prezență feminină în viața ta care să facă acest oficiu din plăcere, fă-o singur: îți ia câteva minute pe zi ca să-ți calci o cămașă și nici nu e o mare filosofie. Nu contează cum arată celelalte obiecte din dulapul tău: atâta vreme cât cămașa e varză, aceeași etichetă o vei primi și tu.

Ciorapi în culori nepotrivite

Vei fi surprins să afli câtă atenție primesc ciorapii, ca element al ținutei: de la faptul că în ședințe și întâlniri stai cu picioarele încrucișate până la cel că îți întinzi membrele sub birou iar biroul e cu vedere la… open space. A purta ciorapi albi la costum și la pantofii eleganți e unul dintre cele mai mari semne de bădărănie vestimentară. Nu doar că nu trebuie să-ți pui problema de așa ceva ci trebuie pur și simplu să uiți că există o asemenea posibilitate.

Lungimea nepotrivită a cravatei

Aici există o regulă clară și simplă: lungimea cravatei trebuie să fie până la curea. Dacă e mai scurtă, vei arăta ca un președinte de cooperativă agricolă din anii 70 iar dacă e mai lungă e posibil să ți-o confunde cineva cu o lesă și să te scoată la plimbare în parc.

Ultimul nasture de la sacou

Niciodată nu se închide ultimul nasture al sacoului. Adică cel mai de jos. Cel de deasupra lui sau/și următorul sunt cei „responsabili” pentru asta. Închiderea celui de jos conduce automat la o imagine devastatoare a costumului.

Rucsacurile la birou

Ai un laptop de cărat după tine? Cumpără-ți o geanta de laptop, nu aborda un rucsac plin de buzunare, din materiale ieftine. Oricât de cool ar fi acesta, nu poți crea imaginea unui bărbat care se duce pe munte, atâta vreme cât tu ești îmbrăcat într-un costum elegant. Pur și simplu rucsacurile nu se potrivesc cu ținutele business. Există unele excepții, atâta vreme cât rucsacul e făcut din materiale de calitate și are culori neutre. Mai precis: piele neagră, maro sau bleumarin și o formă modernă, făcută special pentru a găzdui un laptop.

Tricouri vizibile pe sub cămașă

Chiar dacă tricoul pus pe sub cămașă nu se vede decât în momentul în care renunți la lațul cravatei, efectul creat e neplăcut. Nu-ți pune tricouri la baza gâtului sub cămăși atunci când porți sacou sau costum la birou. Dacă ții musai să porți ceva pe sub cămașă, apelează la tricourile cu anchior mic, care nu vor fi vizibile. Atenție însă la nuanțele lor și la felul în care se observă pe sub cămășile de culoare deschisă.

Umeri anapoda

Nimeni nu vrea să arate ca o sperietoare de ciori. Dacă ai umeri înguști sau, dimpotrivă, dacă ești lat în spate ca un panou publicitar, ai grijă să porți un sacou de mărime potrivită. Unul prea larg, cu umeri căzuți, te va face să arăți ca băiatul căruia mama i-a cumpărat primul sacou din viață de la magazinul second-hand din colț. Iar unul prea strâmt îți va da imaginea unui tip îndopat cu steroizi, căruia i-au intrat mânecile la apă. Probează, uită-te în oglindă și, dacă nu-l ai, apelează la simțul estetic al altora, cerându-le sfatul.

Featured Image Source: Brioni.com