Greșeli în ținuta de primăvară pe care trebuie să încetezi să le faci

Academia Barbatilor

 

sandro

A post shared by Best of Men Style (@bestofmenstyle) on

A venit primăvara, așa că nu te mai poți ascunde după paltonul și geaca care acopereau totul. Acum trebuie să demonstrezi că știi cum să te îmbraci. Vezi mai jos 5 greșeli în ținuta de primăvară pe care trebuie să încetezi să le faci.

Renunți la haine în loc să înlocuiești materialele

bărbat cu jachetă verde

Sursă foto: Pinterest

Primăvara și vara sunt anotimpurile care induc cel mai ușor bărbații în eroare. „Păi eu ce mai port acum?” la care răspuns mai simplu nici nu există: poți purta orice! Tot ce trebuie să faci este să alegi țesături mai aerisite, necesare sezonului cald. Lâna pune-o la păstrare pentru iarna viitoare, iar de sintetice nici să nu te atingi.

Poartă cât mai mult bumbac și in, țesături care permit corpului să respire. Asta va ajuta să eviți atât transpirația, cât și căldura. A arăta cât mai multă piele sigur nu este soluția potrivită. Cu siguranță poți purta cămașă cu mânecă scurtă la birou, însă ne îndoim că șeful tău va aprecia și pantalonii scurți.

Porți chelari care nu-ți urmează forma feței

Daniel Craig, ochelari aviator

Sursă foto: Pinterest

Alt clasic al sezonului cald este perechea de ochelari nepotrivită. Poate că-ți place cum arată Daniel Craig purtând ochelari aviator, dar te-ai gândit dacă ți se potrivesc și ție? Dacă nu vrei să arăți ca o muscă, asigură-te că ochelarii se potrivesc la perfecție fizionomiei tale.

bărbat în cămașă

Sursă foto: Pinterest

Nu ai descoperit pantalonii potriviți

bărbat cu pantaloni de bumbac

Sursă foto: Pinterest

Și pentru că auzim prea des bărbați îmbrăcați în jeans care se plâng de căldură, trebuie să vorbim un pic și despre asta. E adevărat, jeanșii merg la fel de bine iarna cum merg și vara. Secretul stă însă în compoziția lor. Nu e un secret că există jeanși mai groși și mai subțiri, nu? Ei, atunci nu-ți rămâne decât să-i porți pe cei potriviți. Caută o țesătură subțire, care-i va permite corpului tău să respire, nu să se sufoce.

Iar dacă vrei să dai o pauză jeanșilor, ești invitatul nostru! În sezonul cald ai atât de multe țesături de experimentat! Pantalonii noștri preferați sunt cu siguranță cei chino și cei de in. Totodată, sunt și cei mai accesibili. Nu doar că îi găsești peste tot, ci vin și în palete de culori care mai de care mai văratece.

Nu ai cunoscut încă jachetele de primăvară

bărbat cu jachetă colorată

Sursă foto: Pinterest

Așa că o considerăm de datoria noastră să vă facem cunoștință. Prin asta sperăm să renunți la hanoracul cu glugă, descheiat și cu mânecile suflecate. O alegere pe cât de simplă, pe atât de lipsită de stil.

În schimb, ai putea să porți un trench subțire, ori o jachetă scurtă. Totodată, nu-ți fie frică de culori. Primăvara și vara sunt sezoanele potrivite pentru acele nuanțe de vișiniu și bej pe care ți-ar plăcea să le porți, dar pentru care nu ai destul curaj.

Nu nimerești culorile potrivite

bărbat elegant, navy, pantofi maro

Sursă foto: Pinterest

Totodată, s-ar putea să nu ai ocazia în fiecare zi să experimentezi cu ținute smart casual sau culori îndrăznețe. Cu siguranță ai și zile din care scapi cu greu din sala de ședințe, însă asta nu înseamnă că nu poți încerca în continuare combinații noi.

Iubim negrul, însă nu e un secret că acesta își pierde din farmec în sezonul cald. Ce ar trebui să faci, în schimb, este să porți, de exemplu, mai mult navy. Pentru că navy este noul negru în sezonul cald! Spre deosebire de negru, navy nu respinge soarele, ci îl primește și îl întoarce în avantajul său. În plus, merge foarte bine cu orice nuanță de maro, de unde alt motiv pentru care ar trebui să fie culoarea ta preferată vara asta.

Porți în continuare șosete negre, lungi

mocasini maro, pantaloni albi, șosete invizibile

Sursă foto: mrporter.com

Ți-am scris aici cum să faci un upgrade masiv de primăvară/vară. Șosetele invizibile ar trebui să fie eroul fiecărui bărbat în sezonul cald. Astfel, pantofii purtați cu acest fel de șosete vor lăsa vântul să îți treacă pe lângă glezne, ajutându-te pe tine să reziști căldurii urbane.

Folosești același ghiozdan masiv

bărbați cu servietă

Sursă foto: Pinterest

Și cum niciun tort nu este perfect fără cireașa din vârf, nici ținuta ta nu va avea liniște până nu renunți la acel ghiozdan de laptop, negru și masiv.

Ia-ți în schimb o servietă frumoasă din piele, despre care nu va trebui să-ți faci vreodată griji că nu se potrivește vreunei ținute sau vreunui sezon. Investește inteligent.