Grooming trends: Cosmetice BIO pentru piele și barbă

academia barbatilor

Dacă te numeri printre bărbații care își doresc păr, piele și unghii îngrijite și încearcă să adopte un stil de viață cât mai sănătos, probabil știi că produsele de grooming bio, organice, vegane, naturale etc., nu sunt doar un trend. Noi am spus deja un mare DA cosmeticelor din ingrediente naturale provenite din culturi controlate și le împărtășim cu tine.

Așa cum bine-cunoscutele E-uri de pe spatele alimentelor te fac să le pui înapoi în raft, același efect ar trebui să aibă asupra ta și multe substanțe scrise pe etichetele produselor cosmetice.

Ca să-ți facem treaba mai ușoară, ți-am pregătit un ghid despre ce trebuie să urmărești atunci când alegi un produs de ingrijire bio și câteva cosmetice must-have pentru piele și barbă.

Cum alegi un produs de îngrijire BIO

Cosmeticele BIO sunt acele produse de îngrijire care nu conțin ingrediente chimice sau sintetice, ci au în compoziție doar ingrediente naturale provenite din agricultura biologică controlată.

Un lucru foarte important pe care trebuie să-l faci, atunci când alegi cosmetice bio, este  să verifici certificările. Nu toate extractele vegetale provin din agricultura ecologică. Ele pot fi cultivate în mod tradiținal, însă tratate cu substanțe sintetice, precum pesticide sau erbicide. De exemplu, cosmeticele propuse de noi (disponibile pe www.bioalchimia.ro) sunt produse în Italia, au multiple certificări ce îți oferă garanția că folosești cosmetice de cea mai bună calitate.

Dacă nu ești genul care pierde vremea citind etichete, îți recomandăm să apelezi la furnizori siguri: magazine online specializate în comercializarea produselor BIO și farmacii.

5 produse cosmetice BIO pentru barbă și piele

Dacă ești adeptul unui look fără păr facial sau membru al unui club de bărboși, vei găsi utilă lista cu propuneri de mai jos. Conține produse cu extracte vegetale bio certificate, care miros bine de tot și îți îngrijesc barba sau pielea fără riscuri pentru sănătate.

Gel pentru bărbierit (100 ml) | Biofficina Toscana

Acest gel te scutește de iritații și este potrivit pentru toate tipurile de piele.

Noi l-am testat și ne-a plăcut spuma lejeră, ideală pentru ca aparatul să își facă treaba fără accidente neplăcute. De asemenea, nu conține alcool, dar are uleiuri esențiale cu miros ușor condimentat.

Umezește întâi pielea, apoi masează ușor gelul pe față. Pentru o distribuire eficientă, poți folosi un pămătuf de bărbierit. Gelul va face o spumă abundentă, peste care lama de bărbierit poate trece și de două ori, fără să se pună problema unor iritații.

gel pentru barbierit bio

Cremă antioxidantă după bărbierit (50 ml) | Biofficina Toscana

După bărbierit, pielea are nevoie de hidratare, substanțe nutritive și calmante, iar crema antioxidantă de la Biofficina Toscana conține o combinație de uleiuri bio care bifează toate aceste beneficii.

Și noi ne dorim cât mai puține flacoane de cremă în baie, iar faptul că această cremă este recomandată nu doar după bărbierit ne-a picat tare bine. Practic, poate fi folosită dimineața, seara, după bărbierit sau oricând vrei să dai un refresh pielii tale.crema dupa barbierit

Cremă de față cu note lemnoase (50 ml) | Biofficina Toscana

Această cremă dermopurificantă este gândită special pentru pielea noastră. Are proprietăți hidratante și regenerante, exact de ce avem nevoie pentru un aspect cât mai îngrijit al feței. Conține o întreagă serie de extracte bio calmante, emoliente, cu proprietăți antioxidante și este plină de vitamine. Nici de aici nu lipsesc parfumul proaspăt și notele lemnoase, masculine.crema de fata pentru barbati

Balsam de barbă cu note condimentate (100 ml) | Biofficina Toscana

Dacă vrei să-ți conduci barba spre noi culmi, acest balsam va face toată treaba în locul tău. Este gândit să îmbunătățească aspectul bărbii, lăsând-o moale și suplă, exact ca în reclame. Vine la pachet cu aceleași proprietăți emoliente și ingrediente hidratante pe care le vei regăsi în toată gama de cosmetice Biofficina Toscana. Parfumul proaspăt și condimentat îți dă o stare de bine, în acord cu aspectul îngrijit.

balsam de barbaUlei barbă cu note condimentate (30 ml) | Biofficina Toscana

Ultimul pas din tratamentul tău pentru barbă: uleiul. Mai exact un mix de uleiuri ce oferă strălucire și rezistență bărbii și au grijă de pielea ta, stimulând regenerarea cutanată.

Aplică-l pe barba umedă sau uscată și masează ușor. Dacă renunți pentru o perioadă la barbă, îl poți folosi si pe pielea proaspăt bărbierită datorită uleiurilor hrănitoare.

ulei de barba bioFaptul că la supermarket alegi tot mai multe produse alimentare bio în defavoarea celor pline de substanțe chimice va avea un efect benefic asupra sănătății tale pe termen lung. Însă nu este suficient. Substanțele nocive pot ajunge în organism și prin piele, deci produsele de îngrijire din ingrediente sigure sunt la fel de importante ca și mâncarea.

Poți găsi produsele de mai sus pe site-ul www.bioalchimia.ro, alături de alte loțiuni și poțiuni pentru îngrijirea întregii familii.