Hello Kitty – o afacere de 4 miliarde de euro anual

academia barbatilor

, Fashion

Hello Kitty este un personaj imaginat de designer-ul Yuko Shimizu, creat de compania japoneză Sanrio. A apărut pentru prima oară în 1974 şi a fost imprimat pe o geantă din vinil.

În 1976, personajul a devenit cunoscut şi în SUA, dar abia în 2010 a atins apogeul popularităţii, transformandu-se într-un produs de marketing care aduce profit de 5 miliarde de dolari anual companiei japoneze.

yuko-shimizu-hello-kitty-afacere-miliarde-euro-2

Adresat iniţial copiilor şi adolescenţilor, Hello Kitty “atinge” toate categoriile de consumatori, personajul fiind imprimat pe o varietate de produse: de la rechizite la obiecte de lux.

Vans-tenisi-hello-kitty-incaltaminte
Hello Kitty se referă de fapt la o întreagă familie de pisicuţe înrudite între ele, personajul principal purtând numele de Kitty White sau Kitty Chan. Designer-ul, Yuko Shimizu i-a atribuit şi o personalitate celebrei pisicuţe albe.

David-Hasslehoff-Sky-Blue-Moshi-Moshi-Pop-telefon

Conform descrierii ei, Hello Kitty a fost născută în suburbiile Londrei,  cântăreşte cât trei mere, este o fetiţă bună la inimă, adoră să facă prăjituri, iar materiile preferate la şcoală sunt muzica şi artele plastice. Numele Kitty a fost inspirat din cartea “Through The Looking Glass” scrisă de Lewis Carrol, iar sintagmă “Hello” reflecta ideea de comunicare socială, cu toate că personajul nu are o gură desenată.

Sarah-Jessica-Parker-Purple-Moshi-Moshi-Pop-telefon

“Hello Kitty vorbeşte prin sufletul ei şi foloseşte un limbaj universal”, spune Yuko Shimizu.

vans-hello-kitty-afacere-miliarde-euro-2
Hello Kitty “mania” a cuprins şi magazinul Sport/Couture, aflat la primul etaj al Baneasa Shopping City. Tenişii unisex de la Vans arăta super-cool în varianta de gheată sau espadrilă, imprimată cu celebrul personaj al companiei Sanrio. 

Colaborarea dintre Vans şi Sanrio a început în urmă cu doi ani, incluzând atât pantofi sport, cât şi haine sau accesorii, precum şepci sau curele.  

Orlando-Bloom-Red-Moshi-Moshi-Pop-telefon
Celebrul Pop Telefon, de la Moshi Moshi este folosit de vedete din întreaga lume, precum Lenny Krevitz, Orlando Bloom , Sarah Jessica Parker sau Janet Jackson.