HTC U11+, fratele mai mare și mai combativ

Academia Barbatilor

HTC și-a făcut revenirea în lumea bună a smartphone-urilor odată cu lansarea lui HTC U11, care s-a poziționat imediat pe segmentul premium, intrând în concurență directă cu Samsung Galaxy S8 (care deja se lansase), apoi cu OnePlus 5, un brand care capătă din ce în ce mai mult avânt, cu noile modele de iPhone, cu LG V30 și cu Google Pixel 2. O concurență imensă, căreia HTC nu a știut și nu a putut să-i facă față. Așa că, în doar câteva luni, compania a venit cu ceva nou: lansarea HTC U11+.

Despre HTC U11+, care va putea fi pre-comandat foarte curând, la sfârșitul lui noiembrie, specialiștii își pun deja întrebări dacă… are vreun sens, câtă vreme, cel puțin în aparență, vine în plus cu doar un… +. Ba mai mult, dacă cineva și-a cumpărat în 2017 un HTC U11 oare nu va fi extrem de frustrat văzând că, la scurt timp, se lansează un frate mai mare?

Mai mare chiar la propriu, fiindcă U11+ e mai înalt, având un display pe format 18:9, care se încadrează în noul trend al ecranelor înalte, în care au intrat, recent, LG G6, Galaxy S8, Huawei Mate 10 Pro, Galaxy Note 8 etc. Și apropo de display, cei de la HTC au optat pentru un Quad HD LCD, în detrimentul unuia de tip OLED, lucru care îl plasează un pic în spatele concurenței, din acest punct de vedere.

În linii mari, lucrurile din interiorul lui HTC U11+ stau cam la fel cu cele din HTC U11: un procesor Qualcomm Snapdragon 835, cu 4 GB sau 6GB RAM (în funcție de model) și cu o memorie internă de 64 GB sau 128 GB. Procesorul e fix cel de pe Pixel 2 XL, care-l combină însă doar cu 4 GB de RAM. O altă similitudine cu acest model este prezența noii versiuni de Android 8.0 Oreo.

Dar locul unde HTC U11+ vine cu un plus real este bateria, aceasta având o capacitate cu 30% mai mare ca a fratelui aproape geamăn (3930 mAh față de 3000 mAh). Lucru care se traduce prin aproape 48 de ore de folosire, ce-l apropie de performanțele lui Huawei Mate 10 Pro, pe a cărui imbatabilă baterie scrie 4000 mAh.

Camera foto principală are 12 MP și nu diferă de cea a precedentului model, care nu joacă în aceeași ligă cu cele de la iPhone 8, Galaxy Note 8 sau Pixel 2, dar este una bună, de nivel superior, cu apertură f/1.7, boost HDR și stabilizare optică. Fotografiile au detalii clare, culori bogate și, în general, arată foarte bine.

Un alt aspect la care HTC U11+ stă excelent este partea audio, acolo unde difuzoarele BoomSound sunt printre cele mai bune de pe piață. Iar faptul că noul model e mai mare ca precedentul, înseamnă un plus de 30% în privința sunetului. Din păcate (pentru unii), device-ul nu are mufă jack, HTC optând pentru o pereche de căști USB-C.

Încheiem cu designul care, la U11, a fost apreciat de unii și ceva mai puțin plăcut de alții, datorită (sau din cauza) sticlei negre de pe spate. Situația stă la fel și în cazul lui U11+, unica diferență vizibilă fiind o opțiune de culoare translucidă și un scanner de amprentă. Acestea fiind zise, așteptăm să-l vedem ajuns în România și să-i comparăm mușchii cu cei ai marilor lui concurenți.