Huawei Ascend Y 300 – smartphone cu sistem de operare Firefox OS

academia barbatilor

Compania  Huawei  va lansa smartphone-ul Ascend Y300 (II), care va folosi ca sistem de operare nou lansatul Firefox OS al celor de la Mozilla.

Huawei Ascend vine cu un display de 4 inch (124.5 x 63.8), rezoluţie de 480 x 800, procesor dual-core de 1 GHz, Qualcomm Snapdragon S4, procesor grafic PLAY MSM8225, două camere foto: una de 5 MP amplasată în partea din spate cu led FLASH, și o cameră video şi foto VGA, amplasată în partea din spate.

huawei-ascend-lansare-firefox-os-sistem-operare-2

Printre alte caracteristici ale smartphone-ului Huawei cu Firefox OS se vor număra 512 MB de RAM şi 4 GB de spaţiu de stocare standard și un acumulator de 1730 mAh.

huawei-ascend-lansare-firefox-os-sistem-operare-3

huawei-ascend-lansare-firefox-os-sistem-operare-4

Ca și conectivitate noul smartphone va avea încă de la lansare WiFi 802.11n, Bluetooth 2.1 și poate funcționa în reţelele GSM, EDGE şi UMTS.

huawei-ascend-lansare-firefox-os-sistem-operare-5

huawei-ascend-lansare-firefox-os-sistem-operare-6

Despre sistemul de operare Firefox OS se cunoaște că rulează aplicaţii scrise în HTML5, conceput ca un sistem  deschis, alternativă pentru Android, iOS sau Windows Phone.

[youtube id=”XONc6b3Q6Mw” width=”600″ height=”350″]

Firefox OS permite lansarea cât mai multor aplicații, ce vor rula pe orice smartphone care folosește noul sistem de operare.