Huawei P30 Pro și o super-cameră foto cu zoom optic 5x

Academia Barbatilor

La scurt timp după ce Samsung și-a lansat noile modele Galaxy S10 și Galaxy s10+, compania Huawei a avut evenimentul de lansare al mult-așteptatelor Huawei P30 și P30 Pro. Se știe că această serie a pus încă de la primul model accentul pe fotografie, iar P30 Pro (la care vom face referire mai jos) nu face rabat de la acest lucru, venind cu o cameră ce dispune de un zoom optic de 5x și un nou tip de senzor, ce intră la concurență cu cei mai buni senzori oferiți de Apple, Samsung și Google.

p30 pro

Foto: trustedreviews.com

Inspirat de natură

Pe lângă camera foto, însă, Huawei P30 Pro are o mulțime de caracteristici cu care se poate lăuda. Device-ul arată excelent, având sticlă pe partea din față și spate, care încadrează o ramă subțire, din metal. Calitatea materialelor este de top, iar cei de la Huawei declară că în tot ceea ce ține de acest smartphone s-au inspirat de la natură.

Există patru variante de culoare, care reprezintă, simbolic, ziua și noaptea, acestea numindu-se Aurora, Breathing Crystal, Pearl White și Amber Sunrise. Display-ul este un AMOLED de 6,47 inci, cu o rezoluție de 1080 x 2340, o densitate de pixeli de 422 ppi și cu nelipsitul (și enervantul pentru unii) moț, de această dată de dimensiuni mai reduse. P30 este un model mare, poate un pic greoi, dar în mod cert cu un design care atrage privirile și te face să ți-l dorești din start.

p30 pro

Foto: Huawei

Precum spuneam, principala atracție a lui Huawei P30 este camera foto. Pe partea din spate se află înșirate trei camere: una principală, de 40 MP, una wide angle, de 20 MP și cea periscopică, deținătoare a zoom-ului optic 5x. De asemenea, în partea dreaptă a modulului foto este prezent un senzor time-of-flight, iar deasupra lui un dual-LED flash. Toate camerele foto au lentile Leica. Cea principală dispune de o apertură f/1.6 și de un nou tip de senzor, pe care Huawei l-a denumit SuperSpectrum, care se presupune că are darul de a capta cu 40% mai multă lumină.

Zoom optic 5x

Foto: Manchikoni

Camera cu zoom are două stabilizări optice, un zoom optic de 5x, unul hibrid de 10x și unul digital de 50x. Practic, aceasta este o noutate absolută pentru smartphone-urile de top, modelul P20 Pro încadrându-se astfel în rândul celor care se pot lăuda că schimbă regulile jocului. Pentru că, nu-i așa?, de mult ne doream să avem un zoom optic pe un telefon.

În privința celorlalte specificații tehnice, Huawei P20 Pro vine cu un procesor de top Kirin 980, octacore. Sunt 8GB de RAM și variante de memorie internă de 128 GB, 256 GB și 512 GB. Acumulatorul este unul generos, de 4200 mAh, device-ul suportând atât încărcare rapidă cât și wireless. Nu există ieșire audio de tip jack și, un lucru ciudat, P30 Pro utilizează numai nano carduri de memorie Huawei. Device-ul vine la pachet cu versiunea de Android 9 Pie și promite că se va lupta din greu în 2019 cu concurenții săi la nivel înalt.

Citește și Samsung a lansat noile modele S10 și S10+