Hugo Boss lansează un nou iaht de curse

Academia Barbatilor

Hugo Boss a fost dintotdeauna un brand cool, dar parcă niciodată nu a arătat mai cool ca atunci când lansează un iaht de curse. Noua „bestie” a fost dezvăluită recent publicului, urmând ca ea să ia parte la cursa 2020-21 Vendee Globe, care se va desfășura în jurul lumii.

iahtul hugo boss

Proiectul a început în anul 2018, sub conducerea renumitului constructor de bărci Jason Carrington. Companiile franțuzești de arhitectură VPLP și Alex Themson racing au pregătit designul iahtului, care are o lungime de 18,2 metri și la care au lucrat peste 100 de muncitori specialiști, timp de circa 50.000 de ore.

Acest sport nu mai este doar despre arhitectură navală de calitate și despre întrecerile pe apele planetei”, a declarat Stewart Hosford, CEO al Thomson Racing. „Totul a devenit o provocare a designului și a proiectării inginerești, la cel mai înalt nivel. E despre a pune la un loc cele mai bune lucruri din lume într-un domeniu al excelenței și perfecțiunii”.

iahtul hugo boss

Iahtul Hugo Boss, rezultatul inovațiilor

Provocarea conceptuală include componente inedite aduse de Hugo Boss. Novicii trebuie să știe că acest iaht e construit în întregime din fibră de carbon – o adevărată operă de artă care cântărește în jur de 8 tone. Sunt utilizate aripi portante de super-calitate, care complementează carena perfect netedă, neagră, cu accente fluorescente de culoare roz, pe cârmă, chilă și acoperiș. Poate cel mai frapant element este utilizarea panourilor solare, care permite iahtului să navigheze în jurul lumii fără a face apel la combustibil fosil.

iahtul hugo boss

Inovăm, împingem limitele și nu ne e teamă să abordăm lucrurile în mod diferit. Acceptăm că poate nu întotdeauna avem dreptate, dar asta nu înseamnă că nu explorăm zone în care nu a mai intrat nimeni, niciodată”, a mai spus Alex Thomson.

După o perioadă de probe, iahtul Hugo Boss de 9,7 milioane $ este lansat la apă în septembrie 2019, urmând ca prima lui cursă să fie Transat Jacque Vabre, care va avea loc în luna octombrie, aceasta urmând vechea rută comercială a cafelei, dintre Franța și Brazilia.

Citește și: Cu Sun Pleasure Inflatable, distracția la bord e garantată