Idee de design – baie cu personalitate pentru 2016

academia barbatilor

Era băilor sterile, fără personalitate, a apus demult. În 2016, designerii vor să apropie spaţiul băii cât mai mult de personalitatea proprietarilor și de restul amenajării casei și să folosească îmbinări de stiluri și materiale precum metalul cu lemnul, culorile stridente și piesele de mobilier ce aparent nu ar avea ce căuta în baie. Acestea sunt doar câteva exemple pe care specialiștii de la Evivo.ro (magazinul online de baterii sanitare, chiuvete, accesorii baie şi bucătărie) le-au pregătit alături de cele mai importante 3 trenduri pentru 2016 pe care să le îmbini cât mai plăcut în locuința ta.

Metalice moderne

Folosirea metalului pentru decorul interior a tot culminat în ultimii ani şi se pare că această tendinţă nu va dispărea. Metalele oferă strălucire şi un contrast frumos cu materialele naturale. În tonuri de auriu, argintiu, platină, inox sau bronz, culori şi texturi atrăgătoare, metalul oferă personalitate zonei de baie, regăsindu-se în placări ceramice, mozaic, mânere, picioare de mobilier sau accesorii. Chiar şi sanitarele din cu finisaj de bronz antichizat reintra în scena băii anul acesta.

baie-design-personalitate-2016-evivo-2

”Am observat în sugestiile designerilor o mare afinitate pentru faianţa neagră combinată cu sanitare strălucitoare, în culoarea bronzului. Se creează un efect vizual preţios, ce generează lumini şi umbre pline de rafinament, iar o simplă schimbare de sanitare poate adăuga băii tale un accent luxos, fără o investiţie consistentă, preţurile începând de la 230 lei pentru o bateriile cu finisaj de bronz antichizat de la Casablanca”, explica Marius Popescu, Evivo.ro.  

Culori vii din natură

O combinaţie a culorilor tropicale îmbinate delicat cu cele pastel reprezintă recomandarea pentru obţinerea unei băi feminine, la limita dintre utilitate şi eleganțtă. Nu doar rozul în toate formele sale este la mare căutare în 2016, dar şi verdele tropical, albastrul ciel, lila sau orange. Pata de culoare poate fi dată prin sanitare, accesorii sau chiar şi printr-un prosop.

baie-design-personalitate-2016-evivo-3
 
Stilul industrial

În 2016 vor predomina amenajările de baie moderne, în detrimentul celor tradiţionale, însă utilizatorii preocupaţi de cât mai multă funcţionalitate şi confort se vor bucura de designul curat al pieselor contemporane. Design-ul industrial, prin texturi contrastante cum este lemnul cu metalul, vor prinde din ce în ce mai mult teren. Pentru acest trend predomina în special cabinele de duș, pentru a adăuga un plus de spaţiu încăperii. Dacă nu se doreşte o cabină de duș, zona poate fi separată de restul spaţiului printr-un panou de sticlă sau printr-un panou glisant.

”Alături de stilul industrial, consumatorii sunt din ce în ce mai preocupaţi de variante cât mai automatizate, în concordanţă cu progresele tehnologiei, iar panelul de duș cu hidromasaj Loira are trei funcţii ce pot fi acţionate alternativ: duș de mână, superior şi hidromasaj. Cabinele de duș cu hidromasaj pot fi înlocuite cu succes de către paneluri de duș, atunci când nu exista posibilitatea înlocuirii sau bugetul investiţiei este mai redus, acestea din urmă având preţuri ce pleacă de la 1100 lei”, adaugă Marius Popescu (www.evivo.ro)

baie-design-personalitate-2016-evivo-4
Renovarea băii este o investiţie în timp , aşa că este important să cercetezi ce este în trend, dar şi ce se potriveşte nevoilor tuturor locatarilor şi mai ales bugetului. Dacă faci acest lucru, te vei asigura că ai o viziune clară asupra a ce vrei să cumperi şi cum va arăta baia ta. Specialiştii de la Evivo.ro sunt întotdeuna pregătiţi să-ţi ofere cele mai noi soluţii, la preţuri competitive pentru baterii sanitare, chiuvete, accesorii baie și bucătărie. Mai multe informaţii pe www.evivo.ro