Idei de stil masculin de la Luca Rubinacci

Academia Barbatilor

Dacă regulile costumului perfect încă îți sunt neclare ori ai pur și simplu nevoie de inspirație, îți facem cunoștință cu Luca Rubinacci. Găsești mai jos idei de stil masculin de la Luca Rubinacci, cel care reprezintă și conduce cea de-a treia generație a casei de croitorie bespoke Rubinacci din Napoli.

Nu ai nevoie de o ocazie specială ca să porți costum de in

 

 

Una dintre cele mai valoroase lecții primite de la italieni este tocmai aceea că nu ai nevoie de motive speciale ca să te îmbraci elegant și să fii îngrijit. În acest caz, Luca este un exemplu viu.

Extrapolând, poartă costum de in ca și cum ai purta un tricou alb. Poartă-l la birou și în weekend, la petreceri și în călătorii. Inul este materialul perfect pentru sezonul cald, iar tu nici nu-l vei simți. În plus, recunoaște, a arătat cineva vreodată rău în costum?

Azi roșu și galben, mâine culori pastel

 

 

Italienii nu sunt cunoscuți doar pentru eleganța lor, ci și pentru priceperea cu care combină culorile și imprimeurile. Astăzi pot purta roșu și galben, cele două culori de care fug cei mai mulți bărbați, iar mâine niște superbe culori pastel. Tu cu ce te lauzi?

Pune mocasinii maro și pe harta țării tale

 

 

Chiar dacă nu doar italienii au pus pe harta lumii mocasinii maro, ei sunt cu siguranță cei care îi prețuiesc cel mai mult. E simplu și să înțelegem de ce. Niște pantofi din piele, lucrați manual, îți vor fi alături toată viața. În plus, patina dată de trecerea timpului nu îi face decât mai valoroși.

Cămășile largi sunt pentru cunoscători

 

 

Mai știi că spuneam noi că ar trebui să porți doar cămăși care îți urmează linia corpului? Ei bine, nu și dacă ești Luca Rubinacci. El ne arată cum putem vara putem depăși limitele și să purtăm orice ne este mai confortabil.

În acest caz, cămășile de in sunt piesa perfectă cu care poți începe să te joci cu volumele. Ai vreun motiv pentru care nu ar trebui să experimentezi și tu?

Poartă tricou alb mai des

 

All good things are wild & free 🍂🍃 #cabarcenonaturalpark @rubinacci.it

A post shared by Luca Rubinacci (@luca_rubinacci) on

 

Un tricou alb poate părea banal la prima vedere, însă purtat cu grijă poate face cât o mie de cămăși cu imprimeu. Nu doar albul, ci și simplitatea acestuia arată că pui mare preț pe bun gust și modestie. Totodată, vei fi recompensat cu un confort termic major.

Nu uita de dungi

 

GOOD VIBES ONLY 😎 @rubinacci.it #rubinacci The Art of Tailoring 🇮🇹

A post shared by Luca Rubinacci (@luca_rubinacci) on

 

Fie vară sau iarnă, dungile sunt perfecte oricând. Poartă-le și tu chiar dacă ești la mare, la birou, ori la un eveniment de modă.

Înlocuiește cureaua cu un șnur

 

 

Vara ne oferă ocazia să improvizăm, așa că trebuie să profităm de asta. Înlocuiește cureaua cu un șnur și adu vacanța și mai aproape. Șnurul va relaxa ținuta, iar tu vei primi laude. Simplu, nu?

Nu te feri de culori

 

 

 

Culorile nu-ți fac rău, ba dimpotrivă. Arată că ești un bărbat responsabil și sigur pe tine, pregătit să facă lucrurile să meargă. În alte cuvinte, poartă culori și fă ca orice zi ploioasă să pară plină de soare.

Poartă întotdeauna accesorii

 

 

Un bărbat trebuie să știe să facă un nod la cravată, se spune des. Noi am mai adăuga că trebuie să știe și să poarte o batistă de buzunar, ceasul potrivit și brățări. În final, culorile trebuie să se completeze perfect, iar atitudinea să fie una nonșalantă.

Încearcă o pereche de espadrile

 

In my comfort zone : Isle of Capri 🇮🇹 #Rubinacci

A post shared by Luca Rubinacci (@luca_rubinacci) on

 

Unele piese vestimentare sunt pur și simplu simbolul anumitor anotimpuri. De exemplu, ce ar fi vara fără o pereche de espadrile perfecte? Nu doar că nu trebuie să le porți cu șosete, dar acestea dau și piciorului posibilitatea de a respira.

 

 

În plus, talpa din paie nu face decât lucrurile și mai ușoare, pentru că este atât foarte comodă, cât și ușoară.

Fii atent la detalii

Mulți bărbați pot arăta ușor bine, însă puțini bărbați arată perfect. Dacă vrei să faci parte din a doua categorie, îngrijorează-te mai mult de detaliile ținutei tale. Cravata și batista de buzunar sunt primele piese care ies în evidență, însă nu ar trebui să te oprești aici.

 

The difference is in the details. @rubinacci.it 🇮🇹

A post shared by Luca Rubinacci (@luca_rubinacci) on

 

Treci la nivelul următor și ai grijă și de detalii care nu se observă în primul moment, însă care valorează enorm pe termen lung. Căptușeala sacoului este doar unul dintre exemple, însă nu unul nesemnificativ.

Poartă un Morning Coat la nunta ta

Morning Coat-ul este emblema vestimentației formale de zi. Dacă nu cunoșteai încă Morning Coat-ul, află că acesta este diferit de frac, specific evenimentelor formale de seară. Morning Coat-ului se distinge în primul rând prin cromatică – gri (cărbune) sau negru – reverul ascuțit și faptul că se închide cu o singură butonieră.

La această ținută, se poartă mai ales pantaloni gri cu dungi negre, însă și carourile sunt permise. Gulerul cămășii trebuie să fie neapărat alb, iar restul cămășii poate fi atât alb, cât și altă culoare tonală.

Luca a adaptate această ținută la nemuritorul său aer italienesc, adăugând o cravată galbenă, de altfel un simbol al stilului său propriu. Și tu poți face același lucru.