Idei de tatuaje pe antebraț

Academia Barbatilor

Dacă te gândești la modul serios să-ți faci un tatuaj, atunci în mod cert îți bați capul cu designul acestuia, cu culorile pe care să le aibă și, cel mai important, cu locul în care să-l faci. În cazul în care ultimul aspect nu e încă rezolvat, ia în calcul să-ți plasezi un tatuaj sau o serie de tatuaje pe antebraț.

Indiferent de faptul că e primul tău tatuaj sau că e al 20-lea, antebrațul e un loc „popular” pentru tatuaje la bărbați. Mai ales că oamenii se tatuează pe antebrațe de secole: e o zonă pe care o poți lesne arăta sau, dimpotrivă, acoperi. E o zonă suficient de întinsă pentru a face modele elaborate și simbolice.

Semnificația istorică a tatuajelor pe antebraț

Până nu foarte demult, tatuajele pe antebrațe erau folosite pentru a identifica poziția oamenilor în societate. De pildă, în insula Borneo, femeile erau tatuate pe antebraț pentru a arăta ce abilități și aptitudini au. O latură tristă a tatuajelor îi privea pe prizonierii din lagărele naziste, care erau tatuați pentru a li se impregna statutul.

Din fericire, în zilele noastre ne tatuăm pentru că ne dorim asta, căutând tot felul de simboluri, semnificații și povești pe care să ni le desenăm pe piele.

Semnificația diverselor tipuri de tatuaje pe antebraț

tatuaje pe antebraț

Foto: @anitawilsontattooist

Tatuajele făcute pe antebraț pot avea diverse semnificații. Pe o suprafață mai mică a corpului, vei fi mai limitat, însă antebrațul e o zonă suficient de mare încât să te desfășori în baza unui plan bine stabilit.

De regulă, bărbații își tatuaează pe antebraț portrete sau nume ale persoanelor pe care le iubesc. Antebrațul e un loc bun și pentru modele geometrice. Fanii de comics-uri își tatuează personajele favorite. Cei care iubesc muzica își pun pe antebrațe artwork-ul trupei favorite, de pe cel mai de succes album. Călătorii își desenează hărți cu locurile în care au fost. Și așa mai departe. Totul ține de ceea ce poartă bărbatul respectiv în suflet.

Amplasarea tatuajelor pe antebraț

tatuajTatuajul poate fi amplasat pe partea superioară a antebrațului sau pe cea inferioară, existând avantaje și dezavantaje pentru ambele opțiuni. Dacă vrei ca tatuajul să fie foarte vizibil, în mod cert, partea superioară e opțiunea ideală. În cazul în care porți mânecă scurtă, tatuajul se va arăta în toată splendoarea lui oricărui interlocutor. Însă în cazul în care vrei ceva mai discret, partea inferioară a antebrațului e de preferat.

Tatuajul „half sleeve”

Dacă ai deja câteva tatuaje, te-ai putea gândi să iei în considerare și un „half sleeve” (jumătate de mânecă). Acesta se realizează de regulă în câteva ședințe și poate fi gata după o perioadă îndelungată de timp. Tatuajul half sleeve e o alegere excelentă pentru adevărații iubitori de tatuaje, care îndrăgesc și respectă cultura tatuajelor.

Acest gen de tatuaj este, de fapt, o compilație din mai multe tatuaje care au fost aranjate și integrate într-un tot unitar de către unul sau mai mulți artiști.

Pro și contra tatuajelor pe antebraț

Tatuajele pe antebraț sunt foarte populare, dar, ca orice lucru popular, există opinii pro și contra lor. Principalul lucru pro are în vedere faptul că aceste tatuaje sunt foarte vizibile. Dar în același timp, acesta face parte și din lucrurile contra.

În funcție de industria în care lucrezi și de cultura familiei, de poziția socială, tatuajele pot sau nu pot fi acceptate. Dacă ești înconjurat de persoane care susțin arta tatuajelor, sau dacă nu ai nicio problemă la job cu privire la tatuaje, mai ales că îți poți acoperi antebrațul, atunci drumurile sunt deschise.

Modele de tatuaje pe antebraț

Există un infinit de modele din care poți să alegi. Noi am selectat doar câteva modele de tatuaje pe antebraț, ca sursă de inspirație în cazul în care vrei să îți faci unul în această zonă a corpului.

Citește și 25 de lucruri interesante despre tatuaje

Artist: Anrijs Straume

Artist: Luka Lajoie

Artist: Dannii G

Artist: Michael J Kelly

Artist: Adrian Bascur

Artist: Johnny Domus 

Artist: Tyler Pennington

 

Artist: Ali Walters

 

Artist: Jack Peppiette

 

Artist: Joe Frost