Impresionează-ţi iubita cu un aperitiv grecesc uşor

academia barbatilor

A venit iarna și, probabil atât ție cât și iubitei tale, vă e un teribil dor de Grecia. Pentru a-l mai stăvili, până la sosirea zilelor călduroase de vară, ce-ai zice de ideea de a-i găti un aperitiv grecesc, foarte ușor de preparat și care în mod cert o va încânta. Asortează-l la o sticlă de vin retsina, pune niște muzică grecească și ai seara perfectă.

Aperitiv grecesc, cu roșii și cașcaval

Timp: 40min

Porţii: 2-3

Ingrediente: 4 roşii mari şi coapte, 1 ardei gras (sau capia), 1/2 ardei iute, 200g feta grecească (sau telemea de oi), 100g caşcaval (eu am avut Gourda), 3 linguri ulei de măsline, oregano, busuioc, piper

Mod de preparare:

Ungem un vas termorezistent cu ulei de măsline, spălăm şi feliem roşiile, ardeiul gras/capia şi cel iute.

În reţeta originală roşiile se opăresc puţin şi se decojesc. Noi am sărit peste acest pas, fiindcă suntem bărbaţi comozi  şi le-am feliat direct.

Aşezăm pe fundul vasului un strat de roşii, câteva felii de ardei gras şi ardei iute apoi un strat de feta/telemea feliată şi ceva condimente.

Continuăm iar cu un strat de roşii, ardei gras, câteva bucaţele de ardei iute şi de data aceasta felii de caşcaval şi iar condimente, până terminăm toate ingredientele.

La final stropim totul cu restul de ulei de măsline.

Acoperim cu un capac sau o folie de aluminiu şi dăm la cuptorul preîncălzit la foc mediu (200°) pentru aprox 20min. Luăm apoi capacul sau folia şi mai lasăm 10min să se rumenească un pic deasupra.

aperitiv grecescRezultatul e spectaculos… brânza şi caşcavalul topite au acoperit  roşiile şi ardeii iar uleiul de măsline a scăldat totul în savoarea sa.

Putem să-l servim cald ca aperitiv sau la cină cu multă pâine proaspătă înmuiată în sosul de brânză topită…

Citește și despre 7 preparate pe care orice bărbat ar trebui să știe să le gătească