Încetinește căderea părului cu câteva remedii care funcționează

Academia Barbatilor

Intrăm în această lume cu foarte puțin păr și, din păcate, unii dintre noi se despart prea curând de firele de pe cap. Pentru milioane de bărbați, pierderea părului e un lucru care le afectează încrederea în sine. Femeile folosesc machiajul și hainele ca să își exprime stilul personal, dar bărbații se bazează în bună măsură, pentru acest lucru, pe podoaba capilară.

The American Hair Loss Association e de părere că marea majoritate a  cazurilor de pierdere a părului la bărbați este rezultatul alopeciei androgenice, cunoscută, mai popular, sub numele de chelie. Până la vârsta de treizeci de ani, aproximativ 66% dintre bărbați încep să vadă prea mult din scalpul lor. Și încă aceasta nu e cea mai proastă veste: 25% dintre bărbații din acest grup observă semne de chelie încă de la vârsta de 21 de ani.

Dacă începi sa observi mai mult păr în chiuvetă și mai puțin pe cap, e timpul să acționezi cumva.

O soluție imediată împotriva subțierii/pierderii părului

Recuperarea părului pierdut necesită timp. Există o soluție temporară împotriva căderii părului, care poate să ofere un aspect natural. Fibrele de construcție a părului pot fi folosite pentru a face fiecare fir de păr să arate mai gros. Aceste fibre se prind de păr (cu ajutorul unui spray de fixare) și acoperă zonele unde părul devine mai rar. Îngroșarea părului cu fibre nu-ți ocupă mai mult de câteva minute în cadrul rutinei matinale.

căderea părului fibreMai puțin stres

Știm că pierderea părului poate crește nivelul de stres, dar acesta poate fi o parte din problemă. Stresul poate determina atât căderea unei cantități de păr peste limitele normale, cât și alopecia areata (pierderea bruscă și în cantități mari a părului ). S-ar putea să declanșeze chiar și trichotillomania – nevoia de a trage pe păr, lucru care duce la căderea acestuia.

Gândește-te la o idee care te relaxează și întoarce-te la ea ori de câte ori simți că ești prea stresat. Încearcă să meditezi aproximativ 10 minute în fiecare zi , lucru care te poate ajuta să îți liniștești mintea și să nu pui accent pe lucruri mărunte. Dacă încă te simți agitat, poate ar fi cazul să programezi o ședință cu un terapeut care te poate ajuta să identifici sursa stresului tău.

Schimbă-ți dieta

dietă căderea părului

Foto: Pinterest

Căderea părului este cauzată  uneori de o nutriție săracă, și asta fiindcă părul are nevoie de anumite substanțe nutritive pentru a crește. Lipsa vitaminei B, a vitaminei D, a zincului, a fierului și a proteinelor pot duce la probleme de cădere a părului. Una dintre cele mai rapide soluții este să începi să iei vitamine zilnic. Cu toate acestea, va trebui să îți ajustezi și dieta, pentru rezultate mai bune.

  • Crește consumul de carne, pentru a evita deficiențele de proteine sau de fier
  • Bea lapte și suc de portocale natural pentru a crește aportul de vitamina D
  • Nu desconsidera fasolea, lintea și plantele verzi

Încearcă un tratament cu Minoxidil pentru scalp

Primul lucru pe care trebuie să-l încerci este un produs cu minoxidil. Acesta este ingredientul activ din celebrul Rogaine. Medicii nu știu sigur cum funcționează minoxidilul, dar s-a dovedit că este eficient pentru unele tipuri de chelie. Dacă începi să utilizezi produsele din timp, este posibil ca  procesul de cădere a părului să încetinească.

Totul e să ai răbdare, fiindcă pentru a vedea rezultatele, pot trece până la patru luni de utilizare zilnică.

Încearcă un tratament cu inhibitori de 5-alfa-reductază

căderea părului

Foto: Pinterest

Dacă chelia este prevalentă în familia ta, ereditatea este cea mai probabilă cauză a căderii părului. Milioane de bărbați cu chelie au foliculi sensibili la dihidrotestosteron (DHT). Când această sensibilitate își face prezența, părul devine mai fin și mai scurt, până când foliculele încetează definitiv să producă păr.

Unele dintre cele mai bine clasate produse pentru tratamentul căderii/ pierderii părului conține inhibitori de 5-alfa-reductază. De aceea, Propecia – comprimate filmate, reprezintă o soluție eficientă. Inhibitorii blochează 5-alfa-reductaza, enzima responsabilă pentru transformarea testosteronului în DHT.

Dacă nu-ți permiți să acoperi costul mare al produsului, încearcă un supliment cu palmier pitic. Unele studii arată că extractul din fructele palmierului pitic conține inhibitori naturali de 5-alfa-reductază. Există, de asemenea, o formă generică de Propecia numită finasteridă, care ar trebui să fie la fel de eficientă.

Recuperarea părului prin proceduri chirurgicale

Dacă tratamentele mai puțin invazive nu produc rezultate și ești absolut convins că vrei să îți recuperezi părul, intervenția chirurgicală poate fi singura opțiune. În timpul procedurii, părul din alte părți ale corpului este transplantat în cap. Medicii pot obține un rezultat final care să arate natural, însă operația costă mii de euro.

Citește și 6 produse cosmetice de îngrijire a părului, care te scapă de probleme