”Înghețat” în eleganță: Royal Oak, de la Audemars Piquet

Academia Barbatilor

Royal Oak este un model de ceas care își trăiește în mod liniștit legenda începută în 1971 de către designerul Gerald Genta. De-a lungul anilor, această bijuterie de la Audemars Piquet a prins diverse forme și nume, ajungând să fie cunoscut pentru forma sportivă, octogonală, pentru curelele deosebite și pentru cadranul grande tapisserie. Una peste alta, Royal Oak a ajuns un model iconic.

După ce anul trecut a scos pe piață modelul feminim, în această toamnă compania Audemars Piquet a lansat Royal Oak Frosted Gold în varianta de 41 mm, oferind domnilor posibilitatea de a se bucura de acest ceas fabulos care e gata să arate bărbaților ora exactă și lumii întregi că eleganța și stilul nu cunosc limite.

Modelul Royal Oak are o carcasă din aur alb, asortată unui cadran albastru, cu suprafețe ”frosted” (efect de înghețare) ce definesc un design unic, care e imposibil să treacă neobservat. Această procedură, rezultat al unor tehnici florentine,  implică o șlefuire cu o unealtă asemănătoare unui ac, care pătrunde în suprafața aurului, dând naștere la niște mici fațete care automat capătă un look strălucitor ce conferă ceasului un caracter puternic, pentru bărbații adevărați.

Aurul este de 18 carate, cadranul în tonuri albastre se numește ”Grande Tapisserie” iar la interior ceasul se remarcă printr-un mecanism foarte bine calibrat, cu întoarcere automată (un rotor din aur, de 22 carate) și frecvență de 3Hz. O variantă de curea cu care poate fi combinat este, la rândul ei, din aur alb, de 18 carate, dar această versiune va fi produsă într-un număr limitat, de 200 de bucăți, prețul uneia dintre acestea fiind de 60.000 euro.

Modelul Royal Oak Frosted Gold vine împreună cu o serie de butoni, pe care-i poți achiziționa în trei versiuni clasice – albaștri, negri și argintii sau în alte trei versiuni de aur.

Foto: audemarspiguet.com