Inspirație selenară, putere solară: LunaR Solar Smartwatch

Academia Barbatilor

Orice posesor de smartwatch știe că unul dintre cele mai importante aspecte ale unui astfel de ceas este durata bateriei. Un proiect dezvoltat ca startup pe Kickstarter, vine să rezolve din start această problemă: LunaR Solar Smartwatch include un panou micuț și transparent, prin care își colectează energia atât de la soare cât și de la lumina artificială. Ca urmare, nu mai e nevoie să-ți încarci ceasul în fiecare noapte. Notificările, informațiile legate de fitness etc sunt afișate în mod discret iar dacă vrei mai multe statistici, ceasul se sincronizează cu ajutorul unei aplicații, cu telefonul mobil.

50.000 de dolari a fost suma pe care inițial au dorit să o strângă creatorii ceasului LunaR Solar pe Kickstarter, pentru a realiza primul smartwatch ce funcționează cu energie solară. Până în prezent au strâns mai mult de 250.000, ceea ce dovedește că proiectul a fost un mare succes. ”Inspirat de lună, împuternicit de soare”, acesta este sloganul care dă imaginea acestui ceas cu un design plăcut, în fapt un hibrid, din moment ce are la bază un mecanism ce necesită clasica învârtire a rotiței pentru a seta ora. Pe lângă rotiță însă, mai există două butoane cu ajutorul cărora verifici activitatea locomotorie dar și ora digitală.

Ceasul nu are senzor de fitness (deci nu te aștepta să-ți poți verifica nivelul pulsului) însă are senzori de mișcare, necesari pentru a-ți calcula pașii. De asemenea, LunaR analizează calitatea somnului, în baza unui algoritm rafinat care monitorizează somnul adânc sau agitat, orele de trezire, evaluând datele obținute și prezentând un raport cu privire la obiceiurile nocturne, la care se adaugă și alte diverse notificări în acest sens. În plus, smartwatch-ul este antiacvatic, rezistând până la o adâncime de 50 m. Poate fi purtat cu diverse tipuri de curele iar prețul său pornește de la 239 dolari și poate fi comandat aici.