E cool să fii tătic! – Interviu cu Dan Cruceru aka TATICOOL

academia barbatilor

Pentru mulți dintre noi statutul de tată aduce o serie de schimbări greu de suportat- amenajarea camerei copilului, câteva drumuri în plus la supermarket, sacrificarea a maxim 5 de somn…pe an sau renunțarea la serile de fotbal în sufragerie.

Există bărbați care își descoperă o nouă latură odată cu venirea pe lume a copilului lor. Devin mai dedicați, mai responsabili și sensibili la nevoile copilului, iar concesiile pe care le fac nu îi frustrează, ci îi împlinesc. Ei sunt tații cool ai secolului XXI.  Pentru ei, Dan Cruceru a lansat www.taticool.eu, o platformă de parenting inedită pentru tații care își doresc să se implice în creșterea copilului lor.

Zilele trecute am avut ocazia să îl cunoaștem pe Dan Cruceru. Ni s-a părut foarte interesantă viziunea lui despre rolul tatălui în familie, dar și modul în care debutat în antreprenoriat, de mână cu fetița lui, Sophia.

Cum a luat naștere taticool.eu?

Pentru mine, să fiu tată a fost cea mai tare șmecherie din lume. Asa că am început să mă laud la toată lumea cu trăznăile pe care le fac cu fiică-mea, cu lucrurile pe care le descopăr la ea, cu metodele aplicate pentru educarea ei. Și am zis că, dacă tot povestesc tuturor cunoscuților, ar merita sa le povestesc tuturor, inclusiv celor care stau pe net. Să-i plictisesc si pe ei. Se pare, însă, că le place plictiseala alături de mine, pentru că am dus împreună Taticool în top 3 bloguri de parenting din România. Și, evident, le mulțumesc pentru asta.

Ce anume îl face pe un tată să își merite titulatura de COOL?

Trebuie să fie implicat. Să aleagă copilul și nu prietenii, desenele animate și nu meciul, sucul natural din legume și fructe și nu berea. Să fie calm și mai ales răbdător, să redescopere bucuria de a se juca ore întregi, chiar și după o zi epuizantă la birou. Și, mai ales, să fie partenerul mamei copilului lui în creșterea acestuia.

dan cruceru taticool

TATICOOL, alături de fetița lui Sophia

Care sunt cele mai importante 3 lecții de stil pe care un părinte le poate transmite copilului său?

  1. Dacă vrei să atragi atenția, fă-o prin alte modalități, nu prin vestimentație. De cele mai multe ori vei risca să cazi în penibil.
  2. O ținută elegantă te va scoate din multe încurcături.
  3. Caută oamenii care îți văd decolteul de abia după ce au fost cuceriți de zâmbetul tău. Și mai bine ar fi să te aprecieze mai întâi pentru ideile tale și abia apoi pentru zâmbet sau decolteu.

Care sunt piesele vestimentare care nu ar trebui să lipsească din garderoba unui tată cool?

Haine de schimb pentru copilul lui, multe șervețele în buzunare, umede și uscate, sticla cu apă. În rest, indiferent ce ar purta el, adultul, daca le are pe toate astea la el, e deja cool.

3 tați cool de la Hollywood sunt….?

Sunt mulți care pozează în tătici dedicați. Celebrele poze cu ei și copiii lor la evenimente publice  nu știu dacă reflectă și realitatea. Mă gandesc la Brad Pitt, care are mulți copii și trebuie să se fi implicat și el în creșterea lor.

Dar din România?

Daniel Osmanovici, care “bloggerește” și el în acest domeniu, Mădălin Ionescu și Kamara Ghedi, oameni care au trecut prin momente destul de grele pentru sănătatea copiilor lor.