Jacheta Chore, noua jachetă bărbătească la modă

academia barbatilor

Noua jachetă bărbătească pe care toate brandurile de casual wear o promovează este, de fapt, o jachetă veche în vestimentația masculină, care a apărut acum 100 de ani, în America. Vorbim despre jacheta chore sau jacheta de lucru, în traducere românească, pe care sigur ai văzut-o în aproape toate magazinele și pe care, probabil, o ai deja în garderobă dar nu știai că se numește așa.

Dar de ce ți-a atras atenția această jachetă și de ce ai ales să o cumperi? Probabil pentru că așa-numita chore jacket încapsulează toate elementele ideale pentru workwear (sau pentru ținutele casual în care te simți liber să faci orice) – funcționalitate, confort și durabilitate. Pe lângă toate acestea, deși materialul din care este făcută este, de obicei, unul cu o textură mai groasă, rigidă și rezistentă, în același timp este ușoară.

Confecționate din denim sau țesătură doc groasă, cu croiala dreaptă, overzised și patru buzunare mari în partea frontală, jacheta chore era preferata muncitorilor, mecanicilor, fermierilor datorită funcționalității sale. Inițial, jacheta era prevăzută cu un guler mare care putea fi ridicat în scop de protecție. Apoi, în timp, confortul și versatilitatea acestei jachete au fost speculate de designeri și stiliști iar jacheta de lucru a fost inclusă în moda casual, în ținute stratificate. Acest fenomen a dus la reinventarea sa în construcții slim, mai apropiate de forma corpului, cu un număr mai mic de buzunare, guler mai mic și alte elemente de stil modificate pentru a o transpune din zona de workwear în zona de casual wear.

Jacheta de lucru ca element de vestimentație casual

Inițial, această jachetă a fost realizată pentru a fi purtată cu jeans, lucru care face abordarea casual foarte ușoară. Pentru un look contemporan optează pentru o jachetă din denim și combină cu jeanși largi și un tricou cu imprimeu. De asemenea, te poți juca cu texturile precum țesătura twill, denim și lână. Întotdeauna folosește o jachetă cu textură mai plină, evidentă care o va identifica drept elementul cheie al ținutei. Poți combina cu jeans sau chinos din twill și pantofi sport.

noua jachetă bărbătească, jacheta de lucru, jacheta chore

Sursa foto: topman

Cum să porți noua jachetă bărbătească în stilul smart casual

Deși pare ușor exagerat să duci jacheta chore în zona smart, imaginează-ți că nu este deloc greșit. Trebuie doar să o tratezi ca pe un blazer nestructurat. Nu-i așa că ai purta unul, în mod firesc, cu chinos sau pantaloni clasici? Iată construcția vestimentară smart casual! Mizează pe piese negre sau bleumarin, pentru a induce un anumit nivel de formalitate, adaugă un pulover într-o nuanță neutră sau într-o culoare închisă, precum mov, verde, albastru și o pereche de sneakers albi.

noua jachetă bărbătească, jacheta de lucru, jacheta chore

Sursa foto: h&m