Jachetele de iarnă în tendințe pentru 2020

academia barbatilor

Vremea rece ne face să investim în noi piese vestimentare care să facă față temperaturilor scăzute. Însă vrem ca jachetele de iarnă să fie nu doar călduroase, ci și în acord cu tendințele actuale. Materialele pline și impermeabile, croielile confortabile, obligatoriu cu buzunare și căptușelile din blană sunt aspectele pe care le bifează jachetele de iarnă în tendințe în 2020. Iată câteva propuneri care îți vor ține de cald în acest început de an.

Jacheta Trucker, un model nemuritor

Una dintre jachetele de iarnă pentru care stilul primează este, fără îndoială, modelul trucker. Apărută în modă în anii ’60, această jachetă, originală din denim, a fost declinată și în alte versiuni din materiale rezistente la frig, precum lână sau catifea raiată.  Dotată cu suficiente buzunare și căptușită cu blană, jacheta trucker îmbină cu succes utilul cu stilul. Materialele din care sunt făcute aceste jachete sunt rigide iar căptușeala destul de groasă. De aceea, este indicat să eviți puloverele groase. Poartă-le peste pulovere subțiri, din lână merinos sau cașmir, pentru a avea libertate de mișcare.

jachetele de iarnă, jacheta trucker
Sursa foto: Pinterest

Jacheta Shearling, printre jachetele de iarnă cu cea mai mare popularitate

De obicei în model aviator, jacheta din piele și blană de oaie, așa numita shearling jacket, este piesa statement a ultimelor sezoane. Modelele contemporane sunt realizate în stilul jachetelor G1, purtate de piloții militari americani în timpul celui de-al doilea Război Modial. Cu manșete ajustabile și guler înalt din blană de oaie, jacheta shearling este creată să ofere confort și să țină piept gerului. Poart-o în ținute monocrome, cu pantaloni din lână, bumbac gros sau denim. De exemplu, jachetă neagră cu pantaloni navy sau gri cărbune. Sau asortează pantalonii sau puloverul la culoarea gulerului și a căptușelii.

jacheta shearling, jachete de iarnă
Sursa foto: Pinterest

Jacheta Fleece, călduroasă și accesibilă

După ce bocancii de hiking au pătruns în moda de stradă și technical wear a devenit un trend de sine stătător, invitația designerilor de a purta jachete din fleece este ceva firesc. Practic, un fel de pături deghizate în jachete pentru vreme rea, jachetele fleece și-au câștigat popularitatea prin prisma confortului termic pe care îl susțin. Jachete lungi, scurte, supradimensionate, hanorace, piesele din fleece sunt atât de ușor de modelat și de purtat. Nici spectrul cromatic nu este limitat. Poți alege de la tonuri închise de verde, bleumarin sau negru până la nuanțele clasice de moca sau bej. Poartă-le cu cropped pants în dungi și sneakerși înalți într-o ținută de inspirație urbană.

jacheta fleece
Sursa foto: Zara

 

Sursa main foto: Overland