Jurnal de World Cup 2018: de la vibrații la unicorni

Academia Barbatilor

Burger King și femeile gravide cu fotbaliști

burger kingCompania Burger King a emis un comunicat prin care își cere scuze pentru ideea de a fi oferit burgeri Whoppers pe viață femeilor din Rusia care rămân însărcinate cu fotbaliști ce participă la Cupa Mondială. Criticii au fost extremi de duri, condamnând inițiativa gigantului american, pe care au considerat-o ca fiind sexistă și înjositoare.

Anunțul cu pricina a fost înlăturat marți de pe toate conturile rețelelor sociale ale Burger King dar el continuă să circule între internauții din Rusia. E vorba, mai exact, despre un premiu oferit femeilor care „vor avea cele mai bune gene fotbalistice” și care „asigură succesul echipei naționale a Rusiei pentru următoarele generații”.

Burger King a postat ulterior scuzele pe rețeaua Vkontakte (Facebook-ul rusesc), în care se spune că „ne cerem scuze pentru anunțul făcut. A fost prea ofensator”. Să reținem și că reclamele din Rusia abordează deseori stereotipuri sexiste și că organizațiile feministe locale se ridică deseori împotriva lor.

Lenjeria care vibrează – un alt „sexism”

Dar să nu ne depărtăm prea mult de reclamele considerate sexiste. Un brand de lenjerie de la granița americană cu Mexic, a fost literalmente pulverizat de mesajele care au considerat „sexistă” reclama la produsul pe care-l lansase cu mândrie înainte de Cupa Mondială: chiloții cu vibrații.

Se pare că acești minunați contestatari ai reclamei nu au fost deranjați de faptul că lenjeria vibrază ci de acela că o face de fiecare dată când se marchează un gol la Cupa Mondială femeia este fericită din punct de vedere sexual, într-un efort de a face reprezentantele sexului frumos cât mai… excitate de ideea de fotbal.

Chiloții promovați de compania Vicky Form se numesc Feel the game și costă 48,32 $.

Cu unicornii la atac!

unicorniCâțiva dintre coechipierii din naționala Angliei au petrecut ziua de recuperare de după victoria cu Tunisia luând parte la o cursă de… unicorni gonflabili.

Jesse Lingard, Jprdan Pickford, Kieran Trippier și Harry Maguire s-au relaxat în piscina hotelului FoRestMix din Repino, acolo unde au dat peste niște unicorni gonflabili cu care și-au făcut de cap. Cei patru au părut a se înțelege foarte bine iar de această dată atmosfera din sânul lotului Angliei pare în regulă. Asta după ce în trecut s-a spus că echipa e divizată în grupulețe, componenții naționalei neavând o relație prea bună, în general.

Episodul cu unicornii vine și în contextul în care Anglia e o echipă de puști, având a treia cea mai scăzută medie de vârstă dintre echipele prezente la Mondial.