Jurnal de World Cup 2018 – Începe Cupa Mondială din Rusia. Motanul Ahile e pe poziții

Academia Barbatilor

Azi începe a 21-a ediție a Campionatului Mondial de fotbal, turneul final urmând a se desfășura în Rusia, între 14 iunie și 15 iulie 2018. 32 de echipe participante, din păcate nu și România, a cărei absență la un Mondial continuă să se prelungească. Academia Bărbaților va sta cu ochii pe World Cup, ținându-te la curent cu cele mai interesante lucruri care se petrec în Rusia.

Cine transmite în România meciurile de la World Cup 2018

Cupa Mondială 2018 e transmisă în România exclusiv de către TVR. Mai exact TVR 1 și TVR HD, posturile TVR 2 și TVR 3 urmând a transmite reluările partidelor. Pe 14 iunie, ora 17.30 transmisiunile încep cu festivitatea de deschidere, urmând apoi meciul inaugural, Rusia – Arabia Saudită.

Circa 500 de dansatori, gimnaști și săritori la trambulină sunt pregătiți să ia parte la ceremonia de deschidere, una mai scurtă ca de obicei, în care punctul de atracție va fi prestația lui Robbie Williams, care va urca pe scenă împreună cu tânăra artistă Aida Garifullina, din Rusia. Fostul component al trupei Take That a declarat: „Am făcut multe de-a lungul carierei dar a cânta la o ceremonie de deschidere a Cupei Mondiale, în fața a 80.000 de fani ai fotbalului, e un vis din copilărie”.

Prezicătorul șef e motanul Ahile

Foto: via foxnews.com

Am avut caracatița Paul, dihorul Ferret, ariciul Soothsayer, elefantul Citta, cangurul Flopsy și porcușorul de Guineea Madame Shiva. Animăluțe implicate în ultimii ani în procesul de „alegere” a învingătoarelor din diverse meciuri, unele mai talentate ca altele în a da predicții. În Rusia vom avea de-a face cu motanul Ahile. Felina, rezidentă în St. Petersburg, a fost deja implicată în unele predicții pentru Cupa Mondială și toată lumea așteaptă să vadă dacă se va ridica la înălțimea caracatiței Paul, care a făcut furori cu alegerile sale în timpul turneului final din Africa de Sud 2010. Să reținem că Ahile e surd, fapt ce-i permite să se concentreze mai bine pe deciziile sale.

Primul meci: Rusia – Arabia Saudită

Saudiții formează una dintre cele șapte echipe ce provin din cadrul unei națiuni musulmane. Și care se află în plină sărbătoare a Ramadanului, lucru care poate influența prestațiile unui sportiv. Pe parcursul Ramadanului, în fiecare zi musulmanii participă la cinci rugăciuni și, lucrul cel mai important, postesc până la apusul soarelui, neavând voie să mănânce nimic. Situația saudiților e și mai complicată deoarece ei sunt cazați în St. Petersburg, acolo unde zilele de vară sunt mult mai lungi, soarele nepărăsind cerul timp de 18 ore.