Kit Harington, sau cine este cu adevărat Jon Snow

Academia Barbatilor

Toată lumea știe cine e Kit Harington, datorită personajului Jon Snow din Game of Thrones. Dar prea multe amănunte despre acest actor născut la Londra, în vârstă de 32 de ani, nu sunt cunoscute publicului larg. Dacă-l iubești sau îl urăști pe Jon Snow, chiar și după ce a înviat din morți în binecunoscutul serial, probabil îl vei privi cu alți ochi în așteptarea noii serii Game of Thrones, după ce vei afla aceste lucruri:

1 Numele adevărat al lui Kit Harington este Christopher – dar nici măcar el nu a știut asta o vreme

Christopher Catesby Harington s-a născut în 26 decembrie 1986, în zona de vest a Londrei. Dar, având în vedere că a fost strigat Kit toată copilăria, și-a dat seama că adevăratul său nume era Christopher abia când a împlinit 11 ani.

2 A fost numit după dramaturgul Christopher Marlowe

Harington a fost botezat după numele celebrului dramaturg Christopher „Kit” Marlowe, care a fost o sursă de inspirație pentru William Shakespeare, precum și pentru mama lui Harington, Deborah Jane Catesby, dramaturg la rândul ei. Harington scrie poezii dar consideră că… „Poeziile mele sunt groaznice. Nu le-aș citi vreodată cuiva. Dar da, scriu poezii”.

3 Și-a început cariera pe scenă în producția originală a filmului Horse War

kit harington

Foto: Kalpesh Lathigra / The Independent

În timp ce făcea școala de dramaturgie – Royal Central School of Speech & Drama (a absolvit în 2008), Harington a primit rolul principal într-o producție a Teatrului Național, War Horse. În 2009, când spectacolul a fost transferat la New London Theatre din West End, Harington a continuat să joace rolul lui Albert, unul care i-a adus multe aprecieri. Acesta a fost, de altfel, rolul care l-a ghidat apoi spre personajul Jon Snow: unul dintre producătorii Game of Thrones l-a văzut pe Harington în War Horse și l-a rugat să se prezinte la o audiție.

4 Are înălțimea de numai 1,70 m

Deși Harington este eroul pozitiv de necontestat în Game of Thrones, părând uneori ditamai războinicul, actorul este, de fapt, destul de mic de înălțime. El a povestit cum o femeie „a venit la mine când mă aflam într-un bar și mi-a spus <Dumnezeule, arăți ca Jon Snow!>.  I-am spus că sunt chiar… el, la care ea mi-a răspuns <Fugi de-aici, el e mult mai înalt ca tine!>” Auci!

5 S-a prezentat la audiția pentru Game of Thrones cu o vânătaie la ochi

Cu o noapte înainte de audiția pentru serialul Game of Thrones, Harington a oprit la McDonald’s, împreună cu o femeie cu care ieșise la o întâlnire. Pentru că era aglomerat, aceștia s-au așezat la o masă la care era un alt cuplu. La puțin timp după aceea, bărbatul de lângă ei a început să facă tot felul de comentarii nepoliticoase la adresa femeii cu care era Harington.

Din păcate, actorul – care a reacționat, luând apărarea femeii – și-a dat seama de corpolența adversarului său abia după ce s-a ridicat în picioare. „Am fost bătut măr”, a recunoscut Kit. Și s-a ales cu o nouă vânătaie. Pe de altă parte, el susține că fața lui deranjată a fost unul dintre motivele pentru care a primit rolul din Game of Thrones. „Cred că omul care m-a lovit m-a ajutat, de fapt, să obțin acel rol. Nu pot decât să-i mulțumesc”.

6 În primul episod din Game of Thrones a purtat o perucă

Foto: bbcamerica.com

Nu, pletele negre și crețe ale lui Harington nu au fost întotdeauna calitatea lui numărul unu. Deși a fost obligat să-și păstreze lungimea părului pentru rolul lui Jon Snow, în primul episod din Game of Thrones (versiunea originală, cea care nu a fost difuzată) Kit nu a avut plete. Harington e mulțumit, însă, de faptul că această versiune nu a mai fost difuzată. „Am avut o perucă oribilă”, a declarat el pentru BBC Breakfast, în 2016.

Acesta nu este singurul motiv pentru care se bucură că primul episod a fost filmat din nou. După spusele lui, filmările nu fuseseră deloc grozave. „Nimeni nu l-a văzut vreodată, este ascuns undeva, într-o cameră, și sper să rămână acolo!”

7 Este extrem de claustrofob

În timp ce se filma episodul 6 din Game of Thrones, „Battle of the Bastards”, Harington a trebuit să facă față claustrofobiei lui extreme. „Am câteva frici, păianjenii fiind una dintre ele”, a declarat el în 2017 publicației Belfast Telegraph. „Dar cea mai mare este claustrofobia, iar din această cauză sunt înspăimântat de mulțimi. Mă panichez.” El a descris scena culminantă din acel episod ca fiind „unul dintre cele mai terifiante și inconfortabile” lucruri pe care a trebuit să le facă vreodată.

8 Este înrudit cu tipul care a inventat prima toaletă cu jet de apă

Când a fost întrebat de revista Elle despre zvonurile cum că ar fi descendentul lui John Harington, omul care a inventat prima toaletă modernă (creată pentru Regina Elisabeta I), Harington a confirmat: „e sută la sută adevărat. Toaleta se mai numește ‘the John Harington’ “.

9 A fost forțat să dezvăluie soarta lui Jon Snow pentru a scăpa de o amendă de circulație

kit haringtonDeși jurase să păstreze secretul despre ce urma să se întâmple cu John Snow în al șaselea sezon, Harington a fost forțat să dezvăluie totul după ce a fost oprit pentru depășirea limitei legale de viteză. Ofițerul de poliție (mare fan al serialului) i-a dat două opțiuni: fie își asumă consecințele faptei, fie îi dezvăluie dacă Jon Snow va trăi în următorul sezon.

Inițial, Harington a crezut că bărbatul glumește, dar și-a dat seama imediat că nu e așa. „Voi fi în viață în sezonul următor”, i-a spus Kit. La care ofițerul a răspuns: „OK. Du-te mai departe, Lord Comandant!”.

10 Nu-i place când e ziua lui

Cei care se nasc în decembrie se plâng de provocările care se ivesc odată cu sărbătorirea zilei de naștere laolaltă cu Sărbătorile de iarnă. (darul „doi-în-unu” oferit de Crăciun nu e tocmai simpatic). Harrington s-a născut în a doua zi de Crăciun (Boxing Day, în Anglia) iar acest lucru i-a stricat mereu cheful.  „Întotdeauna sunt bosumflat și egoist de ziua mea de naștere”, a declarat el pentru W Magazine, explicând că „niciodată nu primesc suficientă atenție”.

Citește și despre 5 personaje din Game of Thrones care trebuie să supraviețuiască în ultimul sezon