Kolarbyn – hotel ecologic în pădurile din Suedia

academia barbatilor

Kolarbyn Ecolodge este hotelul cel mai primitiv din Suedia, însă și cel mai ecologic, fiind situat chiar în pădure și constituit din mici colibe, unicamerale, camuflate cu pământ. Hotelul format din colibe răsfirate este situat la doar două ore distanță față de Stockholm, în apropiere de satul Skinnskatteberg, în pădurea Bergslagen.

hotel-ecologic-natura-suedia-kolarbyn-2

hotel-ecologic-natura-suedia-kolarbyn-3

Nu aveți nevoie de o mașină pentru a ajunge aici, întrucât se poate folosi cu ușurință transportul public. Ca bonus, noua destinație nordică nu dispune de energie electrică, dușuri sau alte gadget-uri tehnologice, fiind un refugiu pentru cei care vor să se rupă de stresul cotidian.

hotel-ecologic-natura-suedia-kolarbyn-4

hotel-ecologic-natura-suedia-kolarbyn-5

Iubitorii de natură din întreaga lume sau împătimiții filmului “Hobitul” vin la Kolarbyn să stea pentru câteva nopți, pentru a respira aer curat, a se bucura de liniște și a lua parte la activități în aer liber, unde alături de ghizi pot vedea animalele sălbatice ca nicăieri în altă parte.

hotel-ecologic-natura-suedia-kolarbyn-6

hotel-ecologic-natura-suedia-kolarbyn-7

Așa-zisul hotel din Suedia este format din 12 colibe din bușteni folosite cu secolele în urmă chiar și iarna. La Kolarbyn se stă la lumina lumânărilor, se gătește mâncare la foc deschis și se doarme pe piei de oaie. 

hotel-ecologic-natura-suedia-kolarbyn-8

hotel-ecologic-natura-suedia-kolarbyn-9

Totul este verde în jur, iar cele douăsprezece colibe sunt camuflate prin acoperirea cu noroi și iarbă. Afine și ciuperci cresc în sălbaticie pe acoperișuri . Mai natural de atât nu credem că se poate!

Prețul pentru o noapte de cazare în colibele suedeze este de circa 60 dolari.

Sursa: wildsweden.com/kolarbyn-ecolodge/