La a 50-a aniversare, Zenith lansează El Primero Revival – primul cronograf automat

Academia Barbatilor

Zenith aniversează 50 de ani de la apariția celebrul său model El Primero – primul cronograf automatic din lume – prin lansarea unei versiuni care recreează acel ceas de mare succes. 

Producătorul elvețian a prezentat publicului, la New York, modelul El Primero Revival A384, care poate măsura intervalele de timp cu precizia unei zecimi de secundă și care reproduce aproape în totalitate modelul original, având, desigur, și câteva „tușe” moderne.

Foto: Monochrome Watches

„Nu putem crea o replică 100% identică, deoarece vremurile s-au schimbat și, în același timp, s-a schimbat și tehnologia”, a declarat Julien Tornare, CEO al companiei Zenith. „Folosim un mecanism complet nou, în pas cu tehnologia, am adăugat cristale de safir și o carcasă deschisă. În rest, designul e la fel cu cel de acum 50 de ani”.

Mai exact, ceasul cu aspect vintage dispune de un mecanism cronograf El Primero 400, compus din 278 de piese, geam din cristal de safir și un capac transparent. Carcasa cu diametrul de 37 mm are un finisaj de oțel mat și un tahimetru lăcuit alb-negru, care păstrează nota modelului original.

Cronograful poate urmări intervale de până la 12 ore și 30 de minute. Tahimetrul e plasat pe inelul exterior al cadranului, iar în dreptul orei 4 este plasat indicatorul datei. Cadranul are limbi de tip SuperLuminova SLN C3, din oțel inoxidabil. Ceasul e antiacvatic.

Cotat la un preț de 7600 $, Zenith El Primero Revival A384 va intra pe piață în luna octombrie și va veni în variantele cu brățară neagră, din piele de crocodil sau brățară de oțel.

Citește și: Rolex Deepsea D-Blue Sea Dweller, mândria lui Tiger Woods