Lamborghini Aventador SVJ Roadster, una dintre cele mai frumoase mașini produse vreodată

Academia Barbatilor

Lamborghini Aventador SVJ Roadster a fost prezentată publicului pentru prima oară în octombrie 2010, la Sant’Agata, Bolognese și a fost lansată la Salonul Auto de la Geneva, în februarie 2011. Inițial, Avantador-ul a fost construit în ideea de a înlocui Lamborghini Murcielago și a ajunge modelul de top al companiei.

Lamborghini Aventador SVJ Roadster

Acum, la 9 ani de la acel eveniment, Lamborghini a prezentat noul și minunatul Aventador SVJ Roadster. Nouă ani înseamnă mult atunci când vorbim despre diferențele ce pot apărea între modele similare. De aceea, o privire mai atentă asupra noului model ne face să-i descoperim micile secrete care fac din el o mașină de mare impact.

O mașină ca un taur

Lamborghini Aventador SVJ Roadster

Majoritatea mașinilor produse de Lamborghini au nume interesante, în special cele despre care nu ai avea nici cea mai mică idee ce semnificație au. Aventador nu a primit acest nume din senin, ci după cel al unei istorice rase de tauri spanioli care au fost crescuți în spiritul coridelor. De altfel, multe dintre mașinile construite de Lamborghini și-au luat numele după cel al taurilor.

Ce o face specială

Lamborghini Aventador SVJ Roadster

Desigur, estetica. Dar mai ales motorul, care o face, de fapt, mai mult decât specială. Aventador are un motor V12 multi-injecție, despre care se poate spune că este extrem de puternic. Nu beneficiază de turbochargere sau superchargere, ci pur și simplu dezvoltă o putere incredibilă, de 759 CP.

Aventador sau definiția vitezei. Sau definiția… prețului

Lamborghini Aventador SVJ Roadster ar putea fi definiția vitezei. Modelul ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 2,8 secunde, de la 0 la 200 km/h în 8,6 secunde și atinge o viteză maximă de 350 km/h. Suficientă viteză pentru a o conduce pe arterele din București la ora 18?

Lamborghini Aventador SVJ Roadster

În 2011, imediat după lansarea primului model Aventador, cei de la Lamborghini se lăudau cu vânzarea a 12 mașini, a căror livrare a început în a doua parte a anului. În martie 2016, Lamborghini produsese deja exemplarul cu numărul 5000, iar nu demult a sărbătorit livrarea celui cu numărul 8000. Având în vedere prețul acestei mașini, am putea spune că italienii nu s-au mișcat rău deloc.

Când cineva vrea cumpere o mașină, ultimul stand la care s-ar opri ar fi al celor de la Lamborghini. Și asta fiindcă, se știe, prețurile acestor automobile sunt undeva la cer. Dar dacă tot am ajuns la cifre, vorbind despre noul Aventador SVJ Roadster, model 2020, ei bine, prețul acestuia este de „numai” 573.966 dolari. Ce zici, te bagi la un test drive, în vederea achiziționării?

Suspensii și recorduri

Lamborghini Aventador SVJ Roadster

Se spune că noul Aventador SVJ are cele mai bune suspensii puse vreodată pe o mașină, Lamborghini îmbunătățind rigiditatea anti-roll cu 50%. Din cauza vitezei incredibil de mari pe care o poate atinge automobilul, o suspensie de mare calitate este o necesitate evidentă. În acest sens, oamenii de la departamentul de comunicare al companiei au declarat că a fost nevoie de o regândire a întregului sistem, în așa fel încât acum acest model se poate încadra mai degrabă în categoria super-car-urilor.

Și apropo de asta, Aventador-ul este una dintre mașinile care știu cum să bată recorduri. În 2018, a fost scoasă pe circuitul de la Nurburgring și nu doar că a spulberat recordul de viteză al acestuia (6:44:97), dar a intrat în cărțile de istorie ale industriei automobilistice drept cea mai rapidă mașină de producție, depășind cu 3 secunde recordul deținut de Porsche 911 GT2 RS.

O mașină ușoară

Lamborghini Aventador SVJ Roadster

Există câteva motive pentru care Aventador reușește aceste performanțe, dincolo de motorul și suspensiile fantastice pe care le are. În primul rând, dispune de o caroserie extrem de ușoară, grație designului patentat, de tip „RTM-Lambo”, care utilizează compozit din fibră de carbon deosebit de flexibilă. Apoi, e vorba despre designul aerodinamic al modelului, ce include flapsuri care se extind și se retrag, mașina oferind șoferului un control mai bun la viteze mari.

Conform spuselor șefilor de dezvoltare de la Lamborghini, planurile pentru anii ce vin au în vedere explorarea opțiunilor de electrificare, urmărindu-se astfel creșterea performanțelor sportive în acord cu trendul actual din industria automobilistică.

Citește și: Lamborghini, un brand născut din discordie, cu spirit de toreador