Lecție de stil: boat shoes

academia barbatilor

Modelul de boat shoes sau, pe românește, pantofii de barcă, au devenit un trend clasic pe zona de încălțăminte masculină. Iar acum este sezonul lor! Așa cum spune și numele lor, aceștia au fost creați inițial pentru marinarii care aveau nevoie de o pereche de pantofi cu care să nu alunece pe puntea vaporului. Însă funcționalitatea și confortul lor au fost remarcate imediat și de către cei de pe țărm, astfel că pantofii de barcă au fost adoptați imediat în moda străzii și sunt mai populari ca oricând. Însă nu doar talpa de cauciuc, flexibilă și sigură și modul confortabil de a fi încălțați i-a făcut celebri, ci și elementul estetic dat contrastul între pielea elegantă și cusăturile evidente. Însă oricât ne mult i-am iubi, pantofii de barcă nu pot fi purtați oricând, oriunde și oricum. Iată câteva detalii de stil care te vor ghida către o abordare corectă.

boat shoes
Sursa foto: Pinterest

Când să porți și când să nu porți boat shoes

Există suficiente situații în care te poți bucura de confortul și estetica acestor pantofi, evident, în sezonul cald. În primul rând, pentru că au fost destinați activităților maritime, este ideal să îi porți când mergi în vacanță la mare.

boat shoes
Sursa foto: Pinterest

De asemenea, fiind extrem de confortabili și ușor de încălțat și de descălțat, pantofii de barcă sunt indicați atunci când călătorești, și nu doar cu vaporul, ci și cu avionul, mașina, trenul sau orice alt mijloc de transport pe distanțe lungi. Află cum să-ți construiești garderoba de călătorie.

Nici în ținuta de birou, acești pantofi nu sunt o alegere greșită. Dimpotrivă, dacă lucrezi într-un mediu business casual, cu o pereche de boat shoes poți adăuga acel accent de stil ținutei fără să exagerezi.

Poartă pantofii de barcă chiar și la o întâlnire romantică pentru a da dovadă de deschidere, relaxare și pentru a-ți evidenția personalitatea. Nu orice bărbat știe și alege să poarte boat shoes!

boat shoes
Sursa foto: stockholm-streetstyle.com

Dacă am stabilit când poți alege cu încredere pantofii de barcă, să aflăm și când aceștia sunt strict interziși în ținute.

Pentru că au fost creați special pentru vară, nu îi purta niciodată iarna! Nu doar că vei simți frigul din plin și îți vei uda picioarele, dar vei părea ieșit din context.

Iar prin structura și materialele folosite, acești pantofi sunt destinați stilurilor casual și smart casual. Nu îi purta niciodată la evenimente formale sau elegante. Păstrează-i pentru ținutele de timp liber.

Cum să porți boat shoes

Modelul boat shoes arată perfect alături de denim. Poartă-i cu jeanși suflecați pentru un look relaxat de inspirație nautică. Acest mic truc de stil va atrage atenția asupra pantofilor.

De asemenea, pantofii de barcă și pantalonii colorați sunt o combinație perfectă pentru vară. Poartă-i cu chinos într-o nuanță în contrast cu cea a pantofilor, pentru a crea echilibru. De exemplu, dacă alegi chinos într-o nuanță de roșu sau verde, combină cu boat shoes maro sau în alte tonuri neutre.

boat shoes
Sursa foto: Pinterest

Iar pentru că este vară și pentru că mizăm pe confortul vestimentar, pantofii de barcă fac echipă bună cu un șort, în acest sens. Însă din nou, ai grijă să creezi un echilibru între stiluri. Dacă ai o pereche de boat shoes cu detalii care atrag atenția, combină cu tailored shorts pentru a simplifica linia ținutei.

Și două lucruri foarte importante de reținut: nu purta niciodată boat shoes cu șosete sau cu costum de haine. Șosetele vor ruina orice combinație vestimentară care implică acest model de pantof. Iar în ceea ce privește asocierea cu costume de haine, dacă vrei neapărat să îi introduci într-o ținută business casual, combină-i cu jeanși negri și un blazer.