Lecție de stil: cum se leagă papionul

academia barbatilor

Papionul este acel accesoriu masculin indispensabil în ținutele actuale ale bărbaților (iar de foarte multe ori este abordat și de către femei). Pentru că este șic, rafinat, interesant, versatil…am tot vorbit despre el în diverse contexte, de la cum îl asortăm la cum îl purtăm în funcție de ocazie. Totuși, pentru că variantele pre-tied și clip-on sunt mai mult pentru ținute cu aer casual și pentru bărbați foarte tineri, un gentleman trebuie neapărat să stăpânească un papion self-tie. Iar pentru că forma și nodul unui papion sunt mult mai dificil de obținut decât nodul de la cravată, haideți să descifrăm împreună cum se leagă papionul!

6 pași pentru obținerea papionului perfect

  1. Așează papionul în jurul gâtului, cu cele două capete în față și lasă partea din stânga (să o numim partea A) un pic mai lungă decât partea din dreapta (partea B).
  2. Trece partea din stânga (A) pe deasupra părții din dreapta (B) și introdu-o prin spațiul dintre gât și papion, de jos în sus.
  3. Împăturește partea din dreapta (B) în două, în partea cea mai lată și susține funda creată din ambele părți.
  4. Lasă partea din stânga (A – pe care ai introdus-o în bucla dintre gât și papion) să cadă peste funda creată cu partea din dreapta (B). Apoi împăturește și această parte (A) în două, în zona cea mai lată, de jos în sus.
  5. Acum urmează partea cea mai dificilă. Traversează funda creată din partea A pe dedesubt și prin spatele fundei B prin stânga și prin ochiul format în spatele părții B.
  6. Strânge nodul atât cât este nevoie, trăgând ușor de ambele capete ale fundei formate.
Sursa foto: Pinterest

Și ai obținut un papion self-tie cu care te vei mândri la ținuta ta formală sau smart casual! Pare dificil însă cu puțină atenție, îndemânare și ceva mai multă practică, în scurt timp vei lega papionul mai repede decât șireturile de la pantofi.

Sursa main foto: bespokepost.com