Lecție de stil masculin. Cum să porți butonii pentru cămașă?

academia barbatilor

În colecțiile designerilor momentului există diferite tipuri de butoni eleganți pentru cămașă: din metale prețioase, cu cristale, pictați manual, personalizați. Oferta este nelimitată. Important este să știi cum să îi alegi în funcție de ținută și să îi porți.

Butonii, în sfârșit un set de bijuterii create exclusiv pentru bărbați (deși, în ziua de azi, sunt folosiți, în egală măsură, și de către femei) au acea putere specială de ridica ținuta la un alt nivel. Inițial au fost gândiți pentru a susține și a înnobila manșetele cămășilor pentru ținutele black-tie și white-tie. Astăzi, butonii sunt considerați accesorii fashion abordabile atât în ținuta de business, cât și la cea de eveniment. Uneori, variante mai puțin formale sunt adăugate în ținute smart-casual, de zi cu zi.

butoni tateossian

Sursa foto: tateossian.com

Există câteva reguli simple pentru o abordare corectă a butonilor:

  1. Optează pentru o cămașă formală cu manșetă dublă sau French cuff. Pentru aceste tipuri de manșetă au fost creați butonii. Însă ai posibilitatea să îi porți și la button cuff sau barrel cuff, la ținute mai puțin formale.
  2. Alege butonii în funcție de eveniment și de culoarea cămășii. Nonculorile și stilul clasic sunt o variantă sigură din punct de vedere stilistic.
  3. Evită modelele cu figurine comice, în general, mai ales la costumul de business sau de eveniment.
  4. Ai grijă ca lungimea mânecii cămășii să ajungă la baza degetului mare, iar manșeta susținută de buton să îmbrățișeze perfect încheietura.
butoni cămașă eleganți, cum se poartă butonii

Sursa foto: Pinterest

Cum să porți butonii eleganți pentru cămașă  la un eveniment formal

Există două tipuri de evenimente care nu pot exclude, sub nicio formă, butonii din ținută – black-tie și white-tie. Butonii pe care îi porți la smoching, fie că ești mire sau participi la o gală, trebuie să fie foarte simpli și eleganți. Alege o pereche din argint, simpli sau cu un detaliu discret (de exemplu, gravați cu inițialele numelui tău). Butonii personalizați sunt accesorii remarcabile. Sau, dacă vrei sa ieși în evidență într-un mod elegant, poți opta pentru o pereche de butoni din aur roz.

butoni cămașă eleganți, cum se poartă butonii

Sursa foto: Pinterest

La un eveniment white-tie, ținuta ta este cu un nivel de eleganță mai sus. În acest caz și butonii trebuie să se alinieze la standardul dress-code-ului. O pereche de butoni din sidef ar fi o variantă potrivită pentru o astfel de ocazie.

Butonii potriviți pentru costumul office

Astăzi este permis, chiar indicat, să introduci butonii în costumul de birou. Un costum simplu, sobru poate fi transformat complet (în bine) cu ajutorul acestor accesorii minuscule. La o cămașă albă, te poți juca cu culorile și texturile. Poți opta pentru butoni din piele sau rășină, de exemplu. La cămășile bleu, asortează butoni în cea mai închisă nuanță de albastru. Iar la cele roz pal, păstrează cromatica subtilă adăugând o pereche de butoni din argint.

butoni barbati eleganti

Sursa foto: Pinterest

Butonii pentru ținute casual

Mai nou, butonii sunt foarte des folosiți și în ținutele de zi cu zi, pentru a le adăuga acea notă personală. Un outfit relaxat, care îți evidențiază stilul rafinat, poate fi compus dintr-o cămașă cu dungi , un blazer din tweed bleumarin, jeans și mocasini maro. Adaugă nota finală cu o pereche de butoni din argint.

Sursa foto: Tateossian London

Alegerea butonilor pentru ținută și pentru momentul acesteia ține de stilul personal. Urmează cele câteva reguli de bază și vei face alegerile corecte!