Lecție vestimentară pentru bărbați: cum să adopți stilul ultra-casual

academia barbatilor

Cea mai populară tendință vestimentară în rândul bărbaților este streetwear sau stilul ultra-casual. De-a lungul timpului, moda streetwear a evoluat către statutul de look premium abordat de fashion influencers la fashion weeks. Relaxat, confortabil, ușor de abordat și extrem de creativ, acest stil permite nenumărate combinații vestimentare și libertate în accesorizare. Ținutele casual pentru bărbați sunt definite prin piese lejere – tricouri cu o măsură mai mari, jeans baggy sau clasici (niciodată strech-fit) și pantaloni sport, hanorace – și completate cu adidași sau orice model de pantofi sport. Accesorii precum șepci, pălării, ceasuri sport, ochelari de soare, curele late sau bretele cu imprimeuri ce atrag atenția sunt permise și chiar recomandate.

Ținutele stratificate, cu piese lejere, sunt definitorii pentru stilul ultra-casual

Nu te feri să porți tricouri largi și lungi cu pantaloni sport sau jeans și hanorac, bomber jacket sau o jachetă din denim. În sezonul rece,  poți merge chiar mai departe cu straturile vestimentare și poți crea outfituri mai complexe, din mai multe piese suprapuse într-un mix cromatic creativ. Mai mult, asimetria reprezintă un avantaj. Ești liber să combini croiuri diferite și să creezi efecte vizuale interesante. Tricourile cu logo sau mesaje sunt un element esențial în ținuta de stradă. Alege-le pe cele care te reprezintă cel mai bine! O parte importantă a stilului ultra-casual este faptul că îți scoate în evidență personalitatea.

stilul ultra-casual, ținute casual bărbați

Sursa foto: Pinterest

Încălțămintea este cheia unei ținute ultra-casual complete

Indiferent de stil, investiția în pantofi este o acțiune inspirată. Ca și la ținutele smart-casual și la cele formale, și stilul ultra-casual are nevoie de un accent care îl evidențiază. Iar, de cele mai multe ori, accentul este pus pe pantofi. Ultra-casual nu înseamnă nestudiat, ci aparent nestudiat. De fapt, fiecare alegere vestimentară trebuie să fie foarte bine gândită. Optează pentru pantofi sport de la branduri celebre, ale căror modele se remarcă atât prin design, cât și prin calitatea execuției, și care păstrează linia tendințelor. O pereche de adidași uzați sau dintr-o colecție foarte veche îți pot distruge întreaga ținută.

stilul ultra-casual, stiluri vestimentare casual

Sursa foto: Pinterest

Păstrează cromatica într-o zonă sigură!

Mai mult decât în stilul smart-casual, dar, evident, mai puțin decât în stilul punk, există o libertate a asocierilor de nuanțe. Dar exact acest mix cromatic poate ridica sau poate pune la pământ un outfit. Ținutele monocrome sunt sigure dar destul de banale. Ideal ar fi să combini două culori și să nu depășești trei. Și încearcă să combini ton pe ton pentru a fi sigur că nu comiți vreo eroare de asortare.

stil ultra-casual, tinute ultra-casual

Sursa foto: Pinterest

Citește și Stilul Casual – Ghid de stiluri vestimentare