Leica TL2, o cameră mirrorless pe care ți-ai dori-o la orice oră

Academia Barbatilor

Leica e o companie care are o imagine excelentă având în vedere trecutul și moștenirea ei: 150 de ani de experiență în dezvoltarea preciziei instrumentelor optice și producerea celor mai bune lentile pentru clasa lor. După o perioadă în care concurența a evoluat iar Leica a rămas căzută în propria admirație, în ultimii ani lucrurile s-au schimbat și compania a început să-și modernizeze produsele.

Atât de mult încât acum a redevenit cool să ai o cameră foto Leica. Și cu atât mai mult e cool să ai o cameră mirrorless din seria T. Mai ales că, în acest an, Leica a lansat modelul TL2. Același design cu modelul precedent dar un senzor de imagine mai performant, un procesor mai rapid, un autofocus mai bun, o interfață redesenată și un obturator electronic nou-nouț.

Principalul upgrade față de varianta TL1 este noul senzor de 24 MP, cu un ISO mai bun, capabil să meargă până la 50.000. Sistemul de autofocus are 49 de puncte, față de 9 cât avea anteriorul iar nemții de la Leica spun că e de trei ori mai rapid. Cu TL2 poți trage 20 de frame-uri pe secundă, la rezoluție full.

Desigur, primul lucru care te încântă însă, este designul minimalist, care ascunde performanțele deloc de neglijat. Camerele mirrorless sunt, de regulă, niște cutii de plastic și metal, polișate cu atenție. În total contrast cu look-ul camerei Leica TL2, care vine cu un corp de aluminiu elegant și lucios, de dimensiuni mici (134x69x33 mm), care cântărește numai 399 gr, cu bateria inclusă. Touchscreen-ul are o diagonală de 3,7 inci

Leica TL2 dispune de o generoasă memorie internă de 32 GB, expandabilă printr-un card de memorie de tip SD/SDHC/SDXC. Camera „scoate” fotografii în diverse formate, de la RAW la JPEG și poate filma în format 4K. Un alt avantaj al camerei TL2 este wifi-ul încorporat care permite să o conectezi și să partajezi fotografii cu smartphone-ul, tableta sau laptopul. Aplicația pentru smartphone te ajută să postezi instant imaginile pe rețelele sociale sau să le trimiți pe email.

Concluzia, pe scurt, e că Leica TL2 e o cameră superbă, ale cărei rezultate sunt pe măsură: fotografiile sunt clare și vii iar feelingul unei ședințe foto cu această cameră e încântător. Unicul lucru care te poate speria este prețul. În România o găsești undeva la 9800 de lei, doar în varianta body, la care, evident, trebuie să adaugi obiectivele. Dar un pasionat de fotografie știe ce înseamnă cu adevărat garanția Leica.