Lenny Kravitz și Leica au lansat camera foto Leica M Monochrome

Academia Barbatilor

Cunoscutul muzician Lenny Kravitz și-a unit forțele cu compania Leica pentru a lansa camera foto Leica M Monochrome, dedicată călătorilor care au un talent evident pentru arta fotografică.

După cum îi sugerează și numele, camera este rezervată exclusiv fotografiilor alb-negru și are un look impresionant, având un înveliș din piele (artificială) de piton, în culori sepia, cu accente de cupru.

leica m monochrome

Camera dispune de două obiective – unul pentru portrete, Leica Summicron-M 75 mm f/2 ASPH, și unul wide, de tip Leica Summicron-M 28mm f/2 ASPH – oferind versatilitate fotografilor amatori și profesioniști, în egală măsură, fie că e vorba de o „ședință foto” sau de cadre trase ad-hoc, în orice moment al zilei. Camera vine cu o geantă vintage, la rândul ei din piele artificială de culoare maro.

Întregul pachet poartă denumirea „The Drifter Traveler” (Călătorul rătăcitor) și a fost lansat în paralel cu expoziția de fotografie a lui Lenny Kravitz, care se intitulează Drifter și în care artistul își expune creațiile realizate cu camera Leica M Monochrome, în Leica Gallery din localitatea germană Wetzlar.

Fotografia este una dintre marile pasiuni ale lui Kravitz, pe care o aprofundează din ce în ce mai mult. „Când am început să fac fotografii m-am aruncat în această zonă cu aceeași energie pe care am avut-o când m-am apucat să fac muzică. Mi-am deschis inima și ochii și de atunci fotografia mi-a adus enorm de multe satisfacții și împinire în viață”, a declarat Lenny. „Grație fotografiei, pot îmbutelia o bucățică de timp într-o sticlă. Acel moment trăiește apoi pentru totdeauna. Îmi place să fac asta”.

leica m monochrome
L’Ange de l’hotel particulier. Foto: Lenny Kravitz

S-au produs doar 125 de bucăți Leica M Monochrome „Drifter”, fiecare dintre acestea costând 23.950 $.

Citește și: Leica TL2, o cameră foto mirrorless pe care ți-ai dori-o la orice oră