Lora alias Laura Petrescu – un artist român de succes

academia barbatilor

, Fashion

Laura Petrescu (n. 23 iulie 1982, Vaslui, România) este o cântăreață de muzică pop-dance din România, cunoscută sub numele de scenă Lora. S-a născut în Vaslui, România și a absolvit liceul „Sfânta Maria” din Galați.

Lora a devenit cunoscută în România o dată cu participarea la concursul Star Factory, organizat de Prima TV, în anul 2004, însă au fost necesari încă doi ani pentru a se lansa în industria muzicală.

lora-laura-petrescu-artist-romania-1

În anul 2006 s-a înființat formația Wassabi, sub îndrumarea lui Marius Moga. Wassabi s-a lansat cu piesa „Have some fun with Radio 21”, imnul din acel an al postului Radio 21.

lora-laura-petrescu-artist-romania-2

Pe 1 aprilie 2009, Lora se retrage din formație, pentru a continua o carieră solo, iar la începutul anului 2010, lansează piesa „Hot Spot”, o colaborare cu Phelipe. Piesa beneficiază de un videoclip, la care s-a lucrat cu motorul la maxim aproximativ o lună. „Hot Spot” a avut parte de succes pe internet, însă nu și la radio.

lora-laura-petrescu-artist-romania-3

Spre sfârșitul lui 2010, cântăreața începe o colaborare cu Adrian Sînă, liderul formației Akcent. Cei doi lansează piesa „My Passion”, ce s-a bucurat de un succes nu doar în România, ci și în afara țării. Cântecul a fost lider în clasamente timp de mai multe săptămâni consecutive. Videoclipul, în care apar modelele Ana Ștefănescu și Silviu Tolu, a adunat peste 14 milioane de vizualizări pe YouTube.

lora-laura-petrescu-artist-romania-4

În 2011, Lora a lansat piesele „No More Tears”,și „Fall In Love Tonight”, ce au urcat în scurt timp pe locul în multe țări.

lora-laura-petrescu-artist-romania-5

 În toamna lui 2012 lansează cântecul „Fără el” care ajunge la 8 milioane de vizualizări pe YouTube și atinge prima poziție în clasamentele radiourilor.

lora-laura-petrescu-artist-romania-6

La începutul anului 2013 cu piesa „Capu’sus” atinge până in luna iulie deja 4.400.000 de vizualizări pe YouTube.

[youtube id=”74quRUdkfjc” width=”600″ height=”350″]

Pagina Lorei de Facebook este – https://www.facebook.com/LoraOfficial