Lucruri pe care femeile le fac când te plac, chiar dacă nu recunosc asta

Academia Barbatilor

Cel mai rapid mod de a stinge văpaia unui incendiu provocat de o iminentă „îndrăgostire” este să faci declarații de amor mult prea timpurii. Dar, în niciun caz nu ți-ai dori să ajungi în situația în care să fii extrem de nesigur în privința sentimentelor ei vizavi de tine, așa că întrebarea care se pune este: ok, tu o placi, dar ea te place?

Din fericire, dragostea nu e doar un cuvânt, ci un lucru pe care-l faci. Sentimentele se comunică nu doar verbal, ci și prin tot felul de semne, iar limbajul corpului vorbește, uneori, de la sine. Femeile fac multe lucruri atunci când te plac, chiar dacă nu recunosc asta în mod direct. Care ar fi semnele?

Privirea

Lucruri pe care femeile le fac când te plac
Foto: 123rf.com

Conform psihologului dr. Jeremy Nicholson, înveți o mulțime de lucruri din felul în care te privește o femeie. De pildă, dacă o femeie stăruie cu privirea asupra ta un pic mai mult decât de obicei, înseamnă că i-ai stârnit interesul și că te consideră mai mult decât un simplu prieten sau coleg.

Dacă reușești să-i surprinzi privirea, atunci când se uită la tine, poți constata faptul că și-o întoarce rapid. Acesta e un semn pozitiv al faptului că tipa respectivă e interesată de tine. Dacă o femeie te place, atunci te va privi suficient de mult. Iar studiile au arătat că un contact vizual prelung poate stârni sentimente de iubire între doi oameni.

Probabil ai observat faptul că rareori avem un contact vizual îndelungat cu persoanele care nu ne plac. De fapt, le evităm în mod deliberat pe cele cu care nu ne dorim o conversație. Și aceleași studii au relevat că până și copiii păstrează un contact vizual mai lung cu persoanele de care sunt interesate.

Poziția corpului spune mai multe decât cuvintele

O femeie interesată de tine va avea o poziție a corpului deschisă. Vei remarca imediat că vârfurile picioarelor sunt îndreptate către tine, ține picioarele neîncrucișate și relaxate, are brațele deschise, cu palmele orientate în sus. Va zâmbi și probabil se va juca alene cu o șuviță de păr sau cu bijuteriile și accesoriile pe care le poartă.

Găsește orice scuză ca să te atingă

Lucruri pe care femeile le fac când te plac
Foto: 123rf.com

Oamenii nu ating alți oameni pe care nu-i plac. Dacă o femeie e interesată de tine, nu va rezista tentației de a ajunge lângă tine și a te atinge pe braț, pe mână sau pe umăr. Uneori poate să-ți pună mâna și pe genunchi, dacă e așezată lângă tine, în timp ce conversați. Cu cât te atinge mai mult, cu atât i-ai stârnit mai tare interesul.

Îi place să fie în preajma ta

Un alt semnal pozitiv pe care ți-l poate transmite o femeie este proximitatea. O femeie care te place, se va poziționa cât mai aproape de tine, în raza ta vizuală. Niciodată nu trebuie să consideri asta drept o coincidență, câtă vreme se întâmplă de câteva ori. Îți vei da seama imediat că o poți vedea direct sau cu coada ochiului. În cazurile în care sunteți amândoi în aceeași încăpere – o bibliotecă publică, să spunem, se va așeza pe același rând cu tine. Semn că ar vrea să vă cunoașteți mai bine.

Râde la glumele tale

Lucruri pe care femeile le fac când te plac
Foto: 123rf.com

Un studiu realizat de psihologii germani indică faptul că râsul unei femei poate „vorbi” în mod clar ceea ce simte în legătură cu bărbatul cu care este. Femeile își doresc să aibă de-a face cu bărbați care le fac să râdă, în vreme ce bărbații își doresc partenere care să râdă la glumele lor.

Ba mai mult, experții în mariaje indică faptul că umorul joacă un rol uriaș în disiparea tensiunilor și conflictelor dintr-o relație. Intensitatea cu care o femeie râde în timpul unei conversații cu un bărbat indică rata de succes a acelei întâlniri.

Îți pune întrebări personale

Dacă o femeie te place, așteaptă-te la întrebări de genul: „Ai copii?”, „Ai o prietenă?”, „Ai o mamă tânără?”. Uneori, aceste întrebări pot suna un pic extrem, mai ales în contextul în care abia v-ați cunoscut, dar în același timp ele indică faptul că femeia respectivă vrea să găsească o cale directă spre tine, așa că vrea să afle despre valorile, pasiunile și visele tale. Pe scurt: e interesată de tine.

Vorbește despre ea însăși

O femeie care vrea să-ți atragă atenția îți poate spune povești despre ea însăși, dezvăluind informații pe care, în mod normal, nimeni nu le-ar dezvălui atât de repede. Conform publicației Social Psychology Quarterly, oamenii nu au nimic împotrivă în a împărtăși informații și situații jenante despre viețile loc cu persoanele pe care vor să le cunoască mai bine.

Pe de altă parte, împărtășirea acestor informații cu cineva de care nu ești interesat, presupune asumarea unui risc prea mare. Așa că, în timpul unei conversații, fii atent la lucrurile pe care ea ți le spune.

Te complimentează

O femeie nu vrea să-ți arate foarte multe semne cum că ar fi atrasă de prezența ta, pentru a nu părea lipsită de grație și tact. De asemenea, o femeie poate fi timidă și poate avea teama că va fi respinsă. Drept urmare, va sfârși prin a-ți face o mulțime de complimente, comunicându-ți indirect faptul că te place. Acest lucru ar trebui să te încarce de încrederea de a face primul pas.

Citește și: Cum să-ți învingi teama de a vorbi cu femeile