Cum să porți maleta sau helanca pentru cele mai reușite ținute

academia barbatilor

Simplă, versatilă și cu oarecare aer aristocratic, maleta sau helanca pentru bărbați reușește să se mențină pe poziție în garderobă…și în ținute. Deși unii o pot considera demodată sau bătrânească, această piesă din bumbac, aparent banală, combinată corect în ținute, te va surprinde plăcut. În primul rând, cu ea poți obține un look modern cu aer retro, iar în al doilea rând, poți miza pe această piesă pentru a-ți pune în evidență calitățile fizice – datorită croielii și structurii sale unitare, îți va alungi trunchiul și îți va accentua trăsăturile feței.

maleta helanca barbati

Sursa foto: Pinterest

Există o gamă variată de culori, texturi mai groase sau mai fine, pe care le poți integra în ținute  clasice sau în variante de smart-casual sau casual. Dar ca reguli de bază în abordarea zilnică, mergi pe nuanțele neutre, alege modelele din bumbac subțire pentru ținute formale, iar pe cele mai texturate pentru ținute casual și încearcă se menții întreaga ținută cât mai simplă.

maleta barbati neagra

Sursa foto: Pinterest

Iată alte câteva idei de outfit-uri cu maletă/helancă.

Maletă și sacou sau maletă și costum 

Încă din anii’ 60, bărbații stilați aveau o soluție sigură pentru a purta costumul de haine în sezonul rece – maleta pentru bărbați. Această combinație a avut un real succes atunci, iar în ultimii ani a revenit în tendințe. Mergi pe culori închise și pe combinații ton pe ton atunci când vrei să păstrezi ținuta într-o zonă sigură și formală.

maleta barbati costum negru

Sursa foto: Pinterest

Sau pur și simplu, poartă un palton simplu și elegant peste maletă. Pentru un look smart-casual, poți alege o helancă mai groasă peste care să porți un blazer și pantaloni chino. Mizează pe un joc cromatic cu navy, gri și crem, de exemplu, într-o ținută mai puțin rigidă.

maleta helanca barbati_ab

Sursa foto: Pinterest

Look casual cu helancă și biker jacket

O abordare vestimentară funcțională și cu stil într-o zi obișnuită constă în alăturarea unor elemente de bază care arată bine împreună și sfidează frigul: helancă din bumbac, jachetă de piele, blugii și bocancii. Pentru a echilibra cromatic ținuta, alege o maletă colorată.

Pentru o abordare mai rafinată, combină cu pantaloni chino și mocasini din piele. Dacă vrei să renunți la jachetă și să porți maleta simplă, alege una mai groasă și combină cu jeans și pantofi sport.

helancă bărbați, helancă cu jachetă de piele

Sursa foto: Pinterest

Helanca în combinație cu denim

Poți fi smart (casual) și în blugi și maletă. Nuanța clasică de albastru a denimului se echilibrează stilistic cu o maletă bej. Așa că nu ezita să încerci o ținută stratificată cu helancă, jachetă din denim și un trenci cu un ton mai deschis decât maleta. Completează ținuta cu o pereche de brogues oxblood și vei arăta perfect. Dacă nu te simți suficient de îndrăzneț, mergi pe varianta sigură într-o combinație de tonuri de albastru și gri.

helancă bărbați, helancă cu denim

Sursa foto: Pinterest

geaca blugi helanca barbati

Sursa foto: Pinterest