Men’s Essentials: Cum să porți brâul din mătase

academia barbatilor

Potrivit pentru miri și pentru ținute de gală, purtat de vedete pe covorul roșu, brâul din mătase este accesoriu cu aer aristocratic. Dacă îl porți corect vei atrage un soi de respect, fiindcă nu mulți bărbați se încumetă să-l poarte. Alege un papion și o batistă pentru sacou asortate și completează-ți apariția la cele mai elegante evenimente.

Fără compromisuri: alege mătasea

Brâul din mătase este simbolul distincției, fiind un accesoriu plin de rafinament și stil. Purtat, în general, la ținute cât se poate de elegante, acesta poate fi combinat cu smoking, sacou clasic, cu frac sau cu redingotă. Deși pare simplu de asortat, există câteva reguli pe care trebuie să le respecți atunci când alegi să-ți accesorizezi ținuta cu un brâu.

Sursa foto: Pinterest

În primul rând, nu-l purta niciodată cu cravată, ci doar cu papion. Asta pentru că lungimea perfectă a cravatei este până la curea, ori în cazul în care porți brâu, acestea se vor suprapune într-un mod inestetic.

Cum să porți brâul corect

Menit să acopere zona taliei, acolo unde cămașa poate să facă cute inestetice, brâul trebuie așezat întotdeauna cu pliurile orientate în partea de sus. Jumătate din brâu va acoperi cămașa iar cealaltă jumătate pantalonii, așa că ai grijă, fiindcă o poziționarea greșită poate ruină întregul look.

Pe lângă partea vizuală, brâul este și practic, fiindcă alungește silueta și o subțiază optic. Astfel, vei părea mai înalt și mai suplu atunci când îl porți.

Și dacă tot am ajuns la siluetă, trebuie să știi că brâul atrage atenția asupra taliei și nu ascunde burtica, ci mai degrabă o scoate în evidență.

Nu purta niciodată brâul cu sacou la două rânduri de nasturi și potrivește-l în special cu revere ascuțite sau șal, din mătase.

Fifty Shades of Grey

Ca mire, poți alege costumul gri ca alternativă la cel clasic, negru. Poartă și un brâu asortat cu un papion, iar la butonieră optează pentru flori naturale, dar de dimensiuni potrivite.

brau costum gri

Sursa foto: Pinterest

Brâul, potrivit pentru Creative Black-Tie Dress Code

În epoca în care e ok să porți pantofi sport la costum, în care Ralph Lauren poate combina un sacou elegant cu jeans, iar Parrell poartă pe covorul roșu pantaloni scurți de costum, e clar că dress code-ul este interpretabil.

adam rippon brau tinuta nonconformista

Sursa foto: Pinterest

Însă există un loc și un moment în care poți să fii original și rebel, pentru celelalte situații este recomandat să mizezi pe stilul clasic, care nu dă greș. Dacă nu ești adeptul stilului noncomformist, combinațiile alb și negru sunt cele câștigătoare.

brau matase

Sursa foto: Pinterest

Poartă brâu colorat și ieși în evidență

Dacă îți place să te potrivești (și) din punct de vedere cromatic cu iubita ta la evenimente, atunci un brâu colorat este o alegere bună. Paleta cromatică este foarte ofertantă, așa că poți opta pentru nuanțe intense, pastelate sau chiar pentru texturi luxuriante, cum ar fi Jaquard-ul. Roșul, de exemplu, este elegant și distins în timp ce printurile inedite dau o notă mai casual întregului look.

brau de matase visiniu

Sursa foto: Pinterest

brau covorul rosu met gala

Sursa foto: Pinterest

Vedetele apelează la din mătase când vor să bifeze prezența între „best dressed”

Pe covorul roșu, celebritățile optează pentru brâul din mătase atunci când vor un plus de rafinament. Inspiră-te din stilul ales de Brad Pitt, George Clooney sau Justin Timberlake.

Colecția de accesorii MAN Silk Essentials by Laura Hîncu, disponibilă pe shop.laurahincu.ro din 21 iunie.

Vezi AICI ceasul pe care îl poți potrivi la ținuta ta de gală, accesorizată cu papion și brâu de mătase.

Ceasurile Chopard sunt disponibile în magazinele Kultho.