Marc-Antoine Barrois: nu contează ce parfum porți ci cum îl porți!

academia barbatilor

A lucrat în industria modei, alături de Dominique Sirop, Jean Paul Gaultier și Jean Claude Jitrois, apoi și-a lansat propria Casă de Couture pentru bărbați, dar Marc-Antoine Barrois și-a dorit un produs care să-i întregească viziunea. Astfel, a apărut B683, un parfum creat în colaborare cu Quentin Bisch, cu note de piper negru, șofran, ambră, mosc, paciuli, santal și ambroxan. Îl poți descoperi și tu în cadrul magazinelor Beautik, iar dacă ți-am stârnit curiozitatea, poți afla mai multe despre această creație olfactivă dar și despre următoarea lansare by Marc-Antoine Barrois.

B683 este un nume inedit pentru un parfum, ce simbolizează?

Povestea acestui parfum începe de la o clasică idee a unui designer, care investește timp în toate creațiile sale vestimentare, punând accent pe conceptul made to measure, iar asta începe să devină atipic într-o lume în care totul este în mișcare iar hainele sunt mereu ready to wear. Atunci când m-am lansat în această industrie, am început cu haine, apoi am adăugat o linie de accesorii și, mai târziu, o linie de bijuterii.  Așa că, lansarea unui parfum a venit natural atunci când l-am întâlnit pe Quentin Bisch. Am descoperit ca suntem pe aceeași lungime de undă iar atunci când am lansat parfumul am avut plăcerea să remarcăm că toți iubitorii de parfumuri au fost încântați și am primit feedbackuri foarte interesante. A fost o poveste cu adevărat fascinantă.

Dar simbolul de pe sticlă ce reprezintă? 

Este logo-ul Marc-Antoine Barrois – Maison de Couture. Acesta conține patru litere B, care se întrepătrund formând un ghem, este modul meu de a omagia lunga istorie a familiei mele în industria textilă.

Cum ai descrie parfumul în două cuvinte?  

Eleganță distinsă.

În lumea parfumurilor, nu există loc pentru prejudecăți sau monogamie, în sens figurat, desigur. Așa este? 

Da, mie îmi place să cred că un parfum este ca starea de fericire, este o alegere, se potrivește oricui și este molipsitoare.

Parfumul este un obiect-cult, de ce crezi că ne atrage atât de mult?

Parfumul înseamnă frumusețe iar noi toți suntem atrași de lucruri frumoase. În plus, parfumul este un obiect intim, ne definește, ne ajută să ne exprimăm altfel decât prin gesturi sau cuvinte.

Există o întreagă controversă legată de ingredientele naturale versus cele sintetice. Ce părere ai, de partea cui ești?

Atunci când l-am cunoscut pe Quentin Bisch am avut exact această întrebare. El mi-a explicat că nu este corect să asociem ingredientele sintetice cu ceva lipsit de calitate. Așa cum un ingredient natural poate fi bun sau complet nepotrivit, tot la fel se poate spune și despre unul sintetic. Noi alegem ce-i mai bun din ambele variante, avem lemn de santal din Australia dar și un înlocuitor sintetic pentru licheni, pentru că s-a interzis utilizarea celor naturali în parfumerie. Important este felul în care se combină notele astfel încât să nu existe compromis.

Parfumeria de nișă este unisex însă mulți bărbați se feresc de parfumurile care au în compoziție note florale. Lor ce le recomanzi?

Cât am lucrat la Hermes am purtat Kelly Callèche combinat cu Poivre Samarcande, mi-a plăcut foarte mult combinația de piele cu trandafir iar notele de top de piper transformau întreaga combinație într-una masculină. Nu este vorba despre ce parfum porți ci despre cum îl porți.

Dacă ar fi să creezi un parfum pentru o persoană celebră, pe cine ai alege? 

Pe Leonardo da Vinci.

Ce note îți plac cel mai mult atunci când testezi un parfum?

Îmi plac notele de piele dar combinate cu altele, astfel încât rezultatul să fie unul armonios. Este ciudat, fiindcă în trecut parfumurile erau utilizate pentru  a masca acest miros pregnant de piele prelucrată, iar acum acesta este unul foarte apreciat în parfumerie.

Ce parfum porți acum? 

Port doar B683, este semnătura mea olfactivă.

 Putem să ne așteptăm la o nouă lansare în curând?

Da, pe 16 aprilie vom lansăa un nou parfum: Ganymede.

Citește și: Jean-Philippe Clermont: „Parfumul îți îmbracă sufletul, îți definește personalitatea”.