Combinații cromatice controversate: maro și negru. Da sau nu?

Academia Barbatilor

Vremurile în care bărbații care combinau maro și negru erau considerați începători au trecut. Democratizarea combinațiilor cromatice a avut loc. Noi spunem DA combinației dintre maro și negru. Află mai jos de ce.

Deși foarte mult timp a fost considerată o fărădelege combinarea celor două, s-a obținut, în sfârșit, și ”liberalizarea” acesteia. Cred că e limpede că trăim în niște vremuri în care totul se reinventează. Astfel, două piese aparent distincte pot genera astăzi împreună un impact mai mare decât separat.

Continuăm, totodată, seria de subiecte tabu. Primul a fost cămașa cu mânecă scurtă. Aceasta a primit, la rândul ei, tot un DA, iar acum a venit rândul combinației dintre maro și negru. Și, ca să nu crezi că este doar părerea noastră, vezi mai jos trei maeștri ai stilului, care folosesc combinația aceasta ca niște profesioniști.

David Beckham

David Beckham la aeroport

Sursă foto: Pinterest

Despre stilul ireproșabil al lui Beckham ți-am scris deja aici. Probabil ai reținut cât de relaxat este în privința ținutelor lui. Iar efectul este pe măsura atitudinii.

În plus, el îți arată și cât spațiu poți economisi când călătorești. Cum ar fi ca, în loc să porți la tine încălțăminte pentru fiecare ținută în parte, să ai o singură pereche?

Poartă acum jeanșii tăi negri preferați cu jacheta neagră în care te simți cel mai bine. Accesorizează ținuta cu geanta neagră, cu ajutorul căreia treci cel mai ușor peste weekend și, nu în ultimul rând, pantofii maro. Aceștia te scapă de monotonia negrului și adaugă doza perfectă de stil.

David Beckham

Sursă foto: Pinterest

Alessandro Squarzi

 

Foarte mulți bărbați aleg să meargă „la sigur”, separând întotdeauna maro-ul de negru, tocmai pentru că, dimpotrivă, nu sunt siguri pe ei. Unii nici măcar nu sunt convinși că e greșit sau nu, dar, în același timp, preferă să nu riște. Dacă te numeri printre acei bărbați, iată încă un exemplu demn de luat în considerare.

Fă cunoștință cu Alessandro Squarzi. Ori, în alte cuvinte, un adevărat maestru al stilului. Alessandro poartă foarte mult maro. Are însă grijă să ne arate că face asta tocmai pentru că iubește culoarea, și nu pentru că nu o vede lângă negru.

De altfel, este un maestru cromatic și abordează orice piesă, unele încă considerate tabu, cu cel mai rafinat stil posibil. Alege, astfel, să poarte maro și negru cu încredere, tocmai pentru că este convins de masculinitatea sa. De altfel, știe și că are un stil fermecător și nu îi pasă dacă alții spun altfel. Ori, în alte cuvinte, știe cine este.

Kanye West

Kanye West all black

Sursă foto: Pinterest

… ale cărui ghete chelsea maro purtate la ținute negre fac parte deja din semnătura lui. Deși este considerat o persoană publică controversată, noi nu punem asta în discuție și vorbim doar despre stilul lui. Inegalabil, de altfel.

Totodată, nu cunoaștem persoană care să dovedească cu mai multă ușurință că acest fel de alegeri se fac cu stil, cu cap și, mai ales, pentru că asta îți dorești.

În final, știi că se spune că trebuie să cunoști regulile, iar apoi să uiți complet de ele. Noi spunem că în privința combinației dintre maro și negru nu există reguli. Tot ce-ți mai rămâne de învățat este deci că nu încalci nimic.

Ori, la fel ca în cazul cămășii cu mânecă scurtă, arată-le celorlalți că nu-ți pasă de regulile lor, fie ele scrise sau nu. Arată, în schimb, că ai descoperit singur cine ești și nu ți-e rușine să fii tu însuți.