Mașina supersonică BLOODHOUND în România

academia barbatilor

, Auto

Castrol, unul dintre cele mai mari branduri de lubrifianți din lume, a adus în România BLOODHOUND SCC. Mașina supersonică este rezultatul unui proiect ingineresc global ce și-a propus să depașească recordul mondial de viteză de 1228km/h.

BLOODHOUND SCC atinge o viteză terestră de 1609 km/h și vrea să schimbe lumea, precum și să trezească interesul noii generații pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică.

pavel-bartos-tony-parraman

Castrol a fost întotdeauna un deschizător de drumuri. Castrol înseamnă performanță și pasiune, iar mărturie stă parteneriatul de renume cu Bloodhound SSC”, spune Alexandru Eftimiu Distribution Manager Southern Cluster Castrol.

”Bloodhound SSC este o mașină uimitoare. Este un proiect care va depași cele mai frumoase vise ale ingineriei și ale științei. Obiectivul ei? Să depașească Recordul Mondial de Viteză de 1228 km/h.

Noua mașină supersonică de 135.000 CP Thrust SSC va utiliza o diversitate de produse Castrol de ultima generație, printre care și cel mai puternic ulei de motor – Castrol EDGE, un lichid de frână bazat pe formula motorsport – Castrol React SRF și fluidele hidraulice Castrol, utilizate anterior de NASA.” adaugă Alexandru EFTIMIU.

senzor

  • Mașina supersonică va fi testată în Africa de Sud, în deșertul Hakskeen Pan. Acesta a întrunit cerințele echipei care au vizat o lungime de minim 19 km, 3,2 km lățime și o suprafață perfect plată. La viteză maximă, mașina va parcurge o milă (1,6 km) în 3,6 secunde, mai exact 4,5 terenuri de fotbal pe secundă. Aceasta dispune de trei centrale de forță, un turbojet Rolls-Royce EJ200 de la un Eurofighter Typhoon, un set de rachete hibrid NAMMO și un motor de mașină de curse de 750 bhp, care acționează pompă oxidantului rachetei. Împreună generează echivalentul a 135.000 CP, egal cu forță a 180 de mașini de Formula 1.
  • „Bloodhound SSC este un vis devenit realitate, un proiect ingineresc ambițios care ne ajută pe noi oamenii să mergem înainte. Să vrem mai mult”, crede TONY PARRAMAN, inginier proiectant Bloodhound SSC.
  • ”Bloodhound SSC este o mașină la care se lucrează de mai bine de 9 ani și vorbim atât în termeni de design, cât și de construcție propriu zisă. După ce mașina supersonică va doborî recordul mondial la viteză, ea va deveni centrul unui mare proiect educațional. Pentru că și alții să poată scrie istoria”, adaugă Parraman.

tony-parraman

Despre Castrol

Castrol, una din mărcile de frunte de lubrifianți din lume are o moștenire de care este mândră în ceea ce privește inovația și alimentarea visurilor pionierilor. Pasiunea pentru performantă, combinată cu o filosofie de lucru în parteneriat cu producătorii a permis Castrol să creeze uleiuri care s-au aflat A®n centrul a numeroase performanțe tehnologice terestre, aeriene, maritime și spațiale timp de peste 100 de ani. Astăzi, portofoliul imens de lubrifianți performanți al companiei, incluzând Castrol EDGE, Castrol MAGNATEC și Castrol Power1, este disponibil în aproape 140 de țări din întreaga lume.