Mașini de epocă și mașini electrice la Super Rally, la Mangalia

academia barbatilor

, Sport

Prima etapă a campionatului național Super Rally, eveniment organizat de Mihai Leu și AMC, se va desfășura în weekendul 10 – 11 mai la Mangalia. Este pentru prima oară când o competiție auto ia startul pe malul mării de la Mangalia.

„Este prima dată când se organizează o competiție auto în acest oraș și sunt bucuros că noi suntem cei care facem asta. Avem un traseu foarte frumos, care trece prin centru și prin port, avem invitați speciali, avem și piloți consacrați, așadar va fi o competiție frumoasă, la care publicul are ce vedea”, spune Mihai Leu.

Alături de Mihai Leu, la competiția din weekend vor participa și nume cunoscute din domeniu printre care pilotul concurent în campionatul mondial Raul Badiu, Titi Aur, Dani Oțil, Lucian Răduț și Costel Cășuneanu.

Printre noutățile acestei etape se numără și o categorie specială dedicată automobilelor de epocă, astfel că pe șoselele din Mangalia, iubitorii acestui sport vor putea admira câteva piese spectaculoase.

„Super Rally 2019 are 4 etape – Mangalia (10-11 mai), Tg. Mureș (14-15 iunie), Craiova (13-14 septembrie) și București (25-26 octombrie) unde, anul acesta, se va desfășura pe un traseu nou. În plus, avem și o categorie nouă dedicată automobilelor de epocă. Și avem și un participant cu o mașină electrică și ne dorim pe viitor o grupă dedicată de mașini electrice”, mai dezvăluie Mihai Leu.

Seara de vineri, 10 mai va fi dedicată prezentării oficială a evenimentului, în vreme ce ziua de sâmbătă, 11 mai, va aduce fanilor automobilismului sportiv competiția în sine: între orele 9:00 – 14:00 vor avea loc calificările apoi, de la ora 15:00, finala, în care se califică primii 12 piloți ce vor trece apoi prin eliminări până la desemnarea câștigătorului. Tot sâmbătă va avea loc și festivitatea de premiere.