Meci decisiv pentru România. Ce şanse avem să ne calificăm în optimi

academia barbatilor

Dupa un regretabil 1-2 cu Franţa, România joacă în această seară, începând cu ora 19.00, un meci decisiv cu Elveţia. Ne aflăm în faţa unui meci de importanţă majoră, pe care ar trebui să îl câştigăm pentru a păstra şanse reale de calificare. Altfel, vom urmări cu sufletul la gură şi celelalte meciuri din grupă, de rezultatul cărora vom depinde.

 

Egal cu Elveţia: 50% şanse de calificare

Dacă obţinem egal în meciul cu Elveţia, iar Franţa va bate Elveţia la scor, calificarea României se va juca în meciul cu Albania.

O a doua variantă, cea în care am obţine egal cu Elveţia, iar meciul dintre Franţa şi Elveţia se va termina tot egal, datorită noilor reguli de calificare în optimi, şansa de calificare încă există.

La această ediţie a Campionatului European, pe lângă primele două clasate în grupă, fazele eliminatorii sunt prinse şi de patru din cele şase echipe clasate pe locul 3. 

În ordinea importanţei, criteriile de departajare sunt:

  1. Numărul mai mare de puncte obținute dintre echipele aflate la departajare;
  2. Golaverajul superior dintre echipele aflate la departajare;
  3. Numărul mai mare de goluri înscrise dintre echipele aflate la departajare.

 

Înfrângere cu Elveţia: 10% şanse de calificare

Dacă va pierde şi al doilea meci din grupa A, România va păstra şanse (mici) de calificare în optimile Euro 2016, însă vom ştii dacă trecem mai departe abia după disputarea tuturor meciurilor din grupe deoarece mizăm pe cele patru locuri 3. 

 

Victoria din această seară ar veni ca o confirmare a jocului bun din debutul Campionatului European, remarcat şi de presa internaţională,  şi ar rezolva ecuaţia calificării în etapa următoare.

HAI ROMÂNIA!