Men`s Essentials: Cum să porți cravata ascot din mătase

academia barbatilor

Cravata ascot din mătase este un accesoriu plin de stil, purtat de personaje celebre, de la Don Corleone, la Sherlock Holmes ori Chuck Bass și prezent în filmele clasice de la Hollywood și nu numai.

Un ascot adaugă o sclipire elegantă, masculină, atunci când este introdus într-un guler deschis și purtată cu un sacou sport sau cu un blazer, iar ținutele business sunt scoase din monotonie cu ajutorul acestui accesoriu rafinat. Pentru un mire, cravata ascot din mătase poate fi o alternativă inspirată a papionului.

cravata ascot

Sursa foto: Pinterest

De unde vine cravata ascot? 

Purtată încă de la începutul secolului al XVII-lea, cravata ascot este înfrățită cu cea clasică, doar că este un accesoriu care se purta mai mult la evenimentele de zi. Chiar și denumirea sa este asociată cu un eveniment din Anglia, la care a început să fie prezent cu precădere:  Royal Ascot Race.

Îmbrăcați în costume și renunțând la stilul prea formal pe care îl impunea cravata clasică, bărbații au optat pentru ascot, păstrându-și apariția elegantă dar cu un aer sofisticat și modern, potrivit pentru un astfel de eveniment. Astfel, a luat naștere un trend ce a rămas de actualitate până în zilele noastre.

Old Hollywood Style

Cu siguranță ai remarcat aparițiile înnobilate de cravata ascot ale unor vedete de la Hollywood, precum Clark Gable, Cary Grant, Errol Flynn, Elvis Presley sau Al Pacino. Sunt ipostaze iconice, din care te poți inspira dacă vrei să obții o ținută în stil clasic. Cu un astfel de look nu poți da greș!

cravata ascot

Sursa foto: Pinterest

Cum se leagă cravata ascot

Mai ușor de legat decât nodul clasic de cravată, cel de la ascot poate fi aranjat mai rapid, chiar dacă nu ai foarte multă îndemânare. Iată cum:

 Look de vară – varianta emancipată

Fiind mai practică și mai lejeră decât cravata clasică, una ascot este foarte potrivită pentru a fi purtată vara, mai ales cu piese vestimentare în nuanțe deschise sau pastelate, precum nude, bej, bleu sau roz.

cravata ascot vara

Sursa foto: Lookbook.nu

Simbol al masculinității

În cartea The Psychology of Clothes, de J.C. Fluegel, cravata este descrisă ca un obiect extrem de masculin, ce simbolizează puterea dar și statutul social. Mai mult, după ce a făcut nenumărate cercetări, autorul afirmă că acest accesoriu are și o latură cu anumite conotații sexuale.

Anumite doamne au fost de acord chiar și cu faptul că  slăbirea nodului la cravată sau scoaterea acesteia este un act plin de erotism și senzualitate. Adevărul este că un bărbat îmbrăcat într-un costum accesorizat cum se cuvine devine dintr-o dată foarte atrăgător.

cravata ascot inspiratie

Sursa foto: Pinterest

Mix & match

Pe lângă combinația clasică, de costum și cămașă, poți purta cravata ascot și cu o vestă, din stofă sau jeans, dar merge la fel de bine combinată cu un pulover. Iar dacă trebuie să mergi la un eveniment formal sau cu dress code, poți apela tot la ascot pentru a da ținutei un aer modern și stylish.

cravata ascot barbati

Susa foto: Pinterest

Cravata ascot, o declarație de stil pentru miri

Ca mire, poți alege cravata ascot în varianta formală, ca alternativă la papion, pentru a obține un look inedit și original. În primul rând, pentru nuntă este indicat să alegi o cravată ascot formală și nu una casual. Cea formală este mai rigidă și se poate purta nu doar în interiorul cămășii, ci și în exterior, sub vestă sau sacou.

ascot esarfa

Sursa foto: Pinterest

cravata ascot laura hincu

Sursa foto: shop.laurahincu.ro

Descoperă colecția de accesorii MAN Silk Essentials by Laura Hîncu, disponibilă pe shop.laurahincu.ro din 21 iunie.

Pentru evenimente speciale, potrivește ținutei tale un ceas cu detalii prețioase. Descoperă AICI recomandarea noastră.

ceas chopard kultho

Ceasurile Chopard sunt disponibile în magazinele Kultho.