Mercedes-Benz GLA concept va conduce la versiunea auto de serie

academia barbatilor

, Fashion

 Mercedes-Benz a prezentat primele fotografii  ale conceptului GLA, care va debuta cu o versiune de serie în 2014, produsă ori la uzina germană din Rastatt ori în Kecskemet (Ungaria), concurând pe piața auto cu modelele BMW X1 și Audi Q3.

Potrivit lui Joachim Schmidt, director de vânzări și marketing al Mercedes-Benz, „noul concept GLA marchează o nouă abordare a noastră în segmentul SUV-urilor compacte. Este un vehicul mai sportiv și cu aspect de coupe”.

mercedes-benz-gla-concept-salon-auto-1

mercedes-benz-gla-concept-salon-auto-2

Conceptul GLA este echipat cu proiectoare și camerele video poziționate între șinele amplasate în partea de sus a caroseriei, o capotă umflată, un parbriz înclinat, bosajele roţilor umflate, jante din aliaj de dimensiuni mari, grilă faţă de dimensiuni mari şi o gardă la sol ridicată.

mercedes-benz-gla-concept-salon-auto-3

mercedes-benz-gla-concept-salon-auto-4

Noul model va avea o lungime de 4.38 metri, o lăţime de 1.97 metri şi o înălţime de 1.57 metri. Ampatamentul său este de 2.69 metri, iar platforma sa este comună cu A-Klasse şi CLA.

mercedes-benz-gla-concept-salon-auto-5

mercedes-benz-gla-concept-salon-auto-6

Managerii Mercedes-Benz au confirmat că modelul GLA va avea motorizări din gama A-Klasse, posibil şi o versiune AMG, numită GLA 45 AMG, care va dispune de peste 300 CP.

mercedes-benz-gla-concept-salon-auto-7

mercedes-benz-gla-concept-salon-auto-9

Mercedes GLA va fi propulsat de un motor cu patru cilindri, turboalimentat, cu 208 CP, poziționat transversal. Sunt pregătite însă și patru variante pe benzină și trei diesel.

mercedes-benz-gla-concept-salon-auto-8

Mesajul pe care această maşină i-l transmite şoferului este – “Evadează din viaţa de zi cu zi”.

[youtube id=”Az6pKBFtOxc” width=”600″ height=”350″]

Mercedes-Benz GLA va debuta la salonul auto de la Shanghai.