Microsoft Surface prezintă noua artilerie grea

Academia Barbatilor

Compania Microsoft a prezentat recent noua gamă de gadgeturi Surface, care include laptopuri, căști earbud și o pereche de device-uri dual-screen. Dintre acestea, Surface Neo și Surface Deo nu vor fi pe piață până în 2020, iar Microsoft a decis să blureze părți din imaginile cu ele, într-un mod misterios, care lasă loc la interpretări. Important, însă, este că știm la ce să ne așteptăm.

Surface Laptop 3

microsoft surface

 Noul Surface Laptop 3 echilibrează puterea și eleganța într-un device care face față tuturor cerințelor pe care le poți avea de la un laptop folosit în fiecare zi. Disponibil în două variante de mărime, Surface Laptop 3 este și de două ori mai puternic, grație procesorului Intel Core de generația a zecea. Are același design subțire cu care ne-a obișnuit seria și o baterie care ține până la 12 ore. Două port-uri USB (unul de tip A, celălalt de tip C), ambele capabile să încarce laptopul până la 80% în aproximativ o oră.

Experiența tastării pe noul Surface 3 aduce un plus de confort, prin intermediul tastelor cu o subțirime de doar 1,33 mm și a trackpad-ului de sticlă cu 20% mai mare ca precedentul. Camera video frontală e mult îmbunătățită, iar difuzoarele OmniSonic asigură un sunet impecabil. Prețul Surface Laptop 3 de 13,5 inci pornește de la 1050 de euro, iar cel al modelului mai mare, de 15 inci, pornește de la 1230 euro. Ambele sunt disponibile începând cu 22 octombrie 2019.

Surface Pro 7 și Surface Pro X

microsoft surface

Surface Pro rămâne un gadget versatil, 2 în 1, indiferent că alegi Surface Pro 7 sau noul ultra-mobil Surface Pro X. Reconceput de la interior la exterior, Pro 7 e de două ori mai rapid ca predecesorul său, având un procesor Intel Core de generația a 10-a, USB-A și USC-C și o baterie generoasă.

Având o grosime de doar 5,33 mm și cântărind numai 762 grame, Surface Pro X e incredibil de subțire, ușor și, în același timp, puternic. Noul procesor Microsoft SQ1, creat în colaborare cu Qualcomm, este cel mai rapid procesor Qualcomm creat vreodată pentru un calculator.

microsoft surface

Cu o ramă cu 33% mai subțire, Microsoft oferă feelingul unui ecran de 13 inci în șasiul unui device de 12. Tastatura Surface Pro X Signature include andocare și încărcare pentru noul Slim Pen. Prețul lui Surface Pro 7 pornește de la 770 de euro, iar cel al lui Surface Pro X de la 1050 euro. Ambele vor fi pe piață începând cu 19 noiembrie.

Surface Neo

microsoft surface

Surface Neo e un PC dual-screen, operat de Windows 10X, o versiune dual-screen a sistemului de operare Windows 10. Neo are o balama care rotește 360 de grade cele două display-uri de 9 inci în unghiul dorit de utilizator. În multe aspecte, Surface Neo pare a fi un mini Surface Pro. Când este extins la maxim, Surface Neo măsoară 13 inci. Vine cu o tastatură detașabilă și este compatibil cu Surface Pen și orice mouse cu Bluetooth. Nu există deocamdată informații cu privire la prețul viitorului Surface Neo.

Surface Duo

microsoft surface

Microsoft urmează să intre și în zona smartphone-urilor dual-screen cu modelul Surface Duo. E o versiune de buzunar a designului de tip Surface, construită având la bază sistemul de operare Android. Nu se cunosc momentan prea multe detalii despre Surface Duo, dar în lunile următoare cu siguranță vom afla informații suplimentare, până la lansarea din 2020.

Surface Earbuds

microsoft surface

Beneficiind de un design confortabil și securizat, căștile Surface Earbuds oferă touch intuitiv și control vocal pentru muzică, apeluri telefonice și altele. În termeni de competiție, ele se alătură modelelor Apple Airpods și Android Buds.

Utilizatorii au parte de un sunet bogat și captivant, care redă instant streamingul Spotify cu o triplă atingere pe fiecare cască. Integrarea de tip screen-free cu Office 365 permite accesarea calendarului Outlook și a email-ului vocal (deocamdată, opțiunea e valabilă doar în Statele Unite), precum și a unor caracteristici vocale din Power Point. În Statele Unite, Surface Earbuds costă 249 $.

Citește și: 5 laptopuri de top pe care și le-ar dori orice bărbat