Mihai Leu și Ferrari 458 Challenge dau startul Campionatului Național de Viteză în Coastă

academia barbatilor

Cea de-a cincea ediție a Campionatului Național de Viteză în Coastă de la Râșnov se va desfășura în weekendul 6 – 7 aprilie, startul curselor de viteză în acest an fiind dat de campionul național la raliu, Mihai Leu. Acesta se va înscrie în cursă cu un Ferrari 458 Challenge cu 600 de cai putere și va concura cu alți 100 de piloți.

„Particip ca pilot la această competiție. Anul trecut am revenit după 10 ani de pauză și am avut emoții mari. Și acum am, dar e mai bine, experiența de anul trecut m-a ajutat foarte mult. Zilele acestea voi fi la Brașov pentru a merge pe traseu, apoi voi face teste cu mașina de curse și sper să fie o experiență frumoasă”, a declarat cunoscutul sportiv.
Citește și: Formula E, silențioasa lume a bolizilor de curse

Unul dintre elementele specifice ale acestei curse este absența copilotului, dar și circuite mai scurte, care se repetă, precum și trasee bine asfaltate, având în vedere mașinile joase care concurează.

„La raliurile naționale există o limită de 300 de cai putere, aici în schimb nu există limită și asta face ca lucrurile să fie interesante. Mașina, la fel ca și pilotul, trebuie să fie pregătită. Se lucrează la ea de câteva săptămâni, se desface din bară în bară, se verifică toate piesele. De asemenea, e important ca pilotul să aibă condiție fizică și să cunoască traseul foarte bine. Noi, de exemplu, mergem cu mașina pe un circuit, testăm mașina, cauciucurile. E nevoie de grijă și multă implicare în meseria asta, trebuie să fii dispus să muncești foarte mult, să-ți placă. Pentru că e frumos, dar e și foarte mult de muncă”, a mai spus Mihai Leu despre pregătirea pentru cursă.

Programul competiției

Sâmbătă, 6 aprilie:

9.00 – Recunoașteri – manșa I

10.45 – Recunoașteri – manșa a II-a

12.30 – Recunoașteri – manșa a III-a

14.30 – Antrenament cronometrat – manșa I

16.15 – Antrenament cronometrat – manșa a II-a

Duminica, 7 aprilie:

9.00 – Recunoașteri – manșa a IV-a

10.45 – Recunoașteri – manșa a V-a

13.00 – Concurs – manșa I

15.30 – Concurs – manșa a II-a

18.30 – Festivitatea de premiere